FC Slovan Liberec | Z vítězství překvapený nejsem, říká Chaluš po Plzni
Menu Další Zavřít Zavřít
30.03.2024

Z vítězství překvapený nejsem, říká Chaluš po Plzni

Martin Soukup
Plzeň/Liberec - Slovan dokázal poprvé v sezoně vyhrát na venkovním hřišti, a to hned ve Štruncových sadech po výsledku 1:3. Svým gólem k tomu pomohl i Matěj Chaluš, který na pozápasové tiskové konferenci odpovídal na dotazy novinářů. “Od první minuty to byl odvážný výkon, kterým se chceme prezentovat,” ocenil liberecký obránce.

Jaké bude hodnocení po utkání s Plzní a co předcházelo prvnímu venkovnímu vítězství v sezoně?

Hodnocení bude určitě pozitivní, protože jsme konečně vyhráli venku. Myslím, že tomu předcházel od první minuty odvážný výkon, kterým se chceme prezentovat. Chtěli jsme rozehrávat, hrát fotbal a na super terénu se skvělým soupeřem si to rozdat. Myslím, že se nám to dařilo, a to víceméně skoro celý první poločas i ve druhé polovině druhého poločasu. Sice jsme tam měli nějaké ztráty a chvíli jsme od té taktiky odešli, ale druhý poločas to pokračovalo tam, kde jsme skončili a dali jsme branku. Bohužel jsme docela brzo dostali vyrovnávací gól, ale prakticky vzápětí jsme si zase vzali vedení na svou stranu. Poté jsme k tomu přidali další uklidňující branku, a pak už tam bylo plno soubojů. Byl to náročný zápas, soupeř vytáhl hodně hráčů dopředu a my jsme to museli odvracet. Bylo tam spoustu závarů, nějaké šance, ale už jsme to přežili a díky tomu jsme vyhráli.

Jsi překvapený, že první vítězství na venkovním hřišti přišlo zrovna v Plzni? To by asi nikdo nepředpokládal...

Já osobně překvapený nejsem. Myslím si, že se nám proti silnějším týmům hraje lépe. Jak jsem říkal, že jsme přijeli si to s nimi rozdat, tak jsme si to jeli rozdat i na Spartu i na Slavii. Tam, kde je dobrý terén, tak se nám hraje dobře. Díky tomu jsme tu i v minulosti párkrát vyhráli. Takže nějak překvapený nejsem. Jsem rád, že jsme to zvládli.

Nepřekvapilo tě, kolik volného prostoru vám Plzeň nechávala? Třeba v té gólové situaci, kdy jsi otevřel skóre po rohovém kopu...

Asi také nejsem překvapený, protože si šance dokážeme vytvořit v každém zápase. Na Spartě jsme si také vytvořili plno šancí, na Slavii taktéž. Myslím si, že máme nahoře sílu. Na jaře se nám sice do této doby nedařilo šance proměňovat, ale dnes se to konečně povedlo.

Při tvé brance to byla určitě nacvičená situace... Jak moc jste ji na tréninku trénovali?

Ano, klaplo to dokonale. Cílem každé standardní situace je dát gól, což se povedlo. Jak moc nacvičené nebo chtěné to bylo vám nebudu prozrazovat, aby se to případně mohlo použít ještě v dalších zápasech. Nechci nic prozrazovat, abychom nebyli čitelní (úsměv).

Zkoušeli jste to při více rohových kopech. Byl to recept na vysoké plzeňské stopery?

Dlouho se nám nedařilo dávat branky ze standardních situací. Byli jsme na soupeře připravení. Trenéři se snažili najít způsob, jak branku ohrozit, jak být pro soupeře nebezpeční, vzhledem k jejich defenzivnímu postavení. Na základě toho jsme to zahrávali tak, jak jsme to zahrávali.

Řekli jste si tímto vítězstvím hlasitě o boj v TOP 6?

Těžko říct. Soutěž je hrozně vyrovnaná. V tabulce je to kousek jak nahoru, tak i dolů. Chtěl bych, abychom se dívali jen na následující zápasy a po třicátém kole si řekli, na co to stačilo a na co ne. Samozřejmě chceme každý zápas vyhrát, nikdo nehraje fotbal pro to, aby prohrával. Chceme být vždy co nejvýš.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
11TEAMSPORTS Fintex
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick