FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Ostrava - FCSL 2:2
Menu Další Zavřít Zavřít
28.04.2024

Slovan remizoval v Ostravě, hrát bude skupinu o Evropu

Adam Žatečka
Ostrava/Liberec - Poslední zápas základní části odehrál Slovan na půdě Baníku Ostrava. V prvním poločase šel do vedení Baník po penaltě Ewertona. Na začátku druhé půle bylo skóre už 2:0, když se prosadil Kpozo. Liberec se ale chtěl poprat o účast ve skupině o titul a začal více útočit. Góly Tupty a Prebsla přinesly vyrovnání a konečný výsledek 2:2. I přesto skončil Slovan nakonec na sedmém místě a bude hrát skupinu o Evropu.
30.kolo, neděle 28.4.2024, 15:00, Městský stadion Ostrava-Vítkovice
FC Baník Ostrava FC Baník Ostrava
2:2
(1:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Baník Ostrava:

Markovič - Juroška (73. Pojezný), Blažek, Lischka (C), Kpozo - Boula, Šín - Buchta (68. Rusnák), Klíma (73. Adediran), Ewerton - Kubala (68. Tanko)

Náhradníci: Kubný - Mišković, Pojezný, Adediran, Šehić, Grygar, Šudák, Frydrych, Tanko, Rusnák

FC Slovan Liberec:

Vliegen (C) - Fukala, Chaluš, Prebsl - Ghali, Tetour (73. Varfolomejev), Žambůrek (87. Doumbia), Preisler - Višinský (61. Horský), Kulenović (73. Kok), Tupta (87. Letenay)

Náhradníci: Hasalík - Lehoczki, Doumbia, Varfolomejev, Kok, Horský, Letenay, Rabušic

Branky: 20. Ewerton z pen., 46. Kpozo - 55. Tupta, 68. Prebsl

Žluté karty: 34. Preisler, 68. Tetour - 85. Adediran, 88. Tanko

Rozhodčí: K. Rouček - I. Nádvorník, J. Hurych; VAR: T. Kocourek, AVAR: R. Kotík
Diváci: 10011


Reportáž

Utkání začalo rozehrávkou Liberce, který se dostal i do první střely. Hned ve třicáté vteřině zakončoval zpoza vápna Tetour, trefil však pouze tyč. Na druhé straně střílel Šín, Vliegen se překvapit nenechal. A to ani po nebezpečné hlavičce Kubaly, který si naběhl na Juroškův centr. Ve dvacáté minutě se, po podobném centru z pravé strany, tlačil ke střele v pokutovém území opět Kubala, který byl ale faulován a byl nařízen pokutový kop. K jeho zahrání se postavil Ewerton a ten střelou pod břevno nedal Vliegenovi šanci. Od té chvíle útočil spíše Baník, Liberec ale dobře bránil.

Po delší době zaútočil i Slovan a to velice nebezpečně. Z úrovně penalty střílel Višinský, Markovič míč vyrazil na roh. V závěru poločasu ještě zkoušel vyrovnat Preisler, to se mu ale nepovedlo a první půle tak skončila 1:0 pro domácí.

Druhé dějství začalo okamžitým gólem Baníku. Po rohu z pravé strany centroval Kubala, jeho přihrávka našla Patricka Kpoza na zadní tyči a ten hlavou překonal Vliegena. V 55. minutě došlo ke snížení. Fukala vyslal přihrávku po lajně Kulenovićovi. Liberecký útočník, už ve vápně, předal míč Ľubomíru Tuptovi, který dokázal levačkou zakončit na zadní tyč. Zanedlouho zakončoval z voleje střídaný Horský, střela mu však nesedla podle představ. Tupta zahrával roh, na něj si skvěle naběhl Filip Prebsl a hlavou překonal Markoviče.

Na začátku závěrečné desetiminutovky se Baník radoval z gólu Adedirana. Ten však platil pouze chvíli, pro ofsajd nebyl uznán. Hra začala být více rozkouskovaná, hodně se přerušovalo. Liberec v závěru tlačil, šel si za vítězstvím. Ostrava ale tlak přečkala a zápas tak skončil remízou 2:2.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Hapal (FC Baník Ostrava): „Mísí se ve mně dva pocity. Jeden dobrý, že jsme čtvrtí, to je logické. Druhý je, že jsme nedokázali vyhrát, i když se zápas dobře vyvíjel. Mrzí mě to vůči divákům, kteří chtějí vidět Baník vítězit. Brzo jsme skórovali a i pak to bylo otevřené, nikdo vyloženě nebránil. Chtěli jsme přidat druhý gól, který přišel ze standardky po přestávce. Udělali jsme hloupé chyby a nechali jsme soupeře vrátit se do utkání. Čekali jsme ještě nějakou brejkovou šanci, ale nakonec nebyla. Remíza je asi zasloužená.“

Josef Petřík (FC Slovan Liberec): „Velice emotivní utkání velice slušné úrovně. Kromě té tyčky jsme nevstoupili do zápasu ideálně. Byli jsme zatlačeni do defenzivy, většinu balonů jsme ztráceli. Domácí nás drželi na naší půlce, gól visel ve vzduchu a přišel z penalty. To možná domácí ukolébalo a my jsme se dostali do hry. Vybavuji si pak dvě tři čisté příležitosti. Ve druhé půli jsme chtěli být kvalitnější na míči. Bohužel jsme měli smolný vstup do druhé půle a po standardní situaci jsme opět inkasovali. Cením si toho, že kluci nesložili zbraně a šli si za vyrovnáním a vítězstvím. Do konce to bylo otevřené, i domácí chtěli tři body. Škoda že jsme nevyřešili líp nějaké situace. Sedmé místo bychom před sezonou asi brali. Ale když jste blízko šestky, chtěli jsme se o to poprat.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební RR group service s.r.o
Mediální partneři
Liberecká drbna Beat radio
×
Odehráno v 15:00
FC Slovan Liberec
FK Teplice