FC Slovan Liberec | Tetour po Baníku: O poháry můžeme hrát dál, je to v našich rukách
Menu Další Zavřít Zavřít
28.04.2024

Tetour po Baníku: O poháry můžeme hrát dál, je to v našich rukách

Martin Soukup
Ostrava/Liberec - Slovan v posledním kole základní části ligy remizoval 2:2 s Baníkem Ostrava. Poprvé v základní sestavě se představil Daniel Tetour, který byl vyzpovídán na pozápasovém rozhovoru. “Teď sem vstoupil nový majitel, tudíž tu může dojít ke spoustě dalších věcí” těší se devětadvacetiletý záložník.

Po pár sekundách zápasu jsi nastřelil tyč. Jaké by to bylo, kdyby ses trefil, coby bývalý hráč Baníku?

Někteří fanoušci se ještě nestačili ani posadit (úsměv). Byla by to asi studená sprcha. Nám by to do zápasu dost pomohlo. Škoda, mohlo to tam padnout.

Baníku vyšel vstup do druhého poločasu lépe. Co jste si říkali v kabině?

V kabině jsme si říkali, že je potřeba do druhého poločasu vstoupit lépe. To nám úplně nevyšlo. Pak jsme na to zareagovali a možná jsme tam měli ještě nějaké šance, které jsme mohli proměnit.

Jaký to byl pro tebe zápas?

Bylo to zvláštní. V poslední době jsem se ale soustředil sám na sebe, abych byl zdravý a abych byl konečně na hřišti. To bylo to hlavní, proč jsem chtěl hrát. To, že to byl Baník, tak to byl bonus.

Byl jsi poprvé v základní sestavě. To sis nějak vyžádal?

Ne, určitě ne (úsměv). Trenér zřejmě tak trochu předpokládal, že by u mě ta motivace mohla být trochu větší. Asi ještě nejsem úplně kondičně připravený, že bych zvládl celý zápas. Dnes jsem se ale cítil celkem dobře. Jsem rád, že jsem konečně nastoupil.

Byla větší motivace?

Myslím, že asi trochu ano. Hezký stadion, fanoušci... To hráče dobře naladí...

Jste spokojení s remízou?

No, remíza toho moc nevyřešila... Je to asi takový osud. O poháry můžeme hrát dál, je to v našich rukách. Když zvládneme následující zápasy, tak se do té Evropy můžeme dostat.

Myslíš, že je lepší být v prostřední skupině nebo by bylo lepší, kdybyste skončili ve skupině o titul?

Kdybychom tento zápas vyhráli, tak by to pro nás bylo super. Měli bychom na dostřel čtvrté místo a asi bychom se tam dost prali se Slováckem, Mladou Boleslaví, a právě s Baníkem. Ta remíza, kdyby nám pomohla do šestky, tak by to bylo trochu horší. Z mého pohledu jedeme dál, bojujeme o poháry.

Co vás nakoplo ve druhém poločase k vyrovnání? Nakonec jste to mohli i otočit...

Co jsem tak vypozoroval, tak Liberec má lepší kombinační sílu než Baník a snaží se hrát. Když hrajeme celý zápas tak, jak chceme, tak si nějaké šance vytvoříme.

Neskákal jsi moc brzo u gólu Kpozoa?

Trochu jsem se bál, že bych to zavěsil do nesprávné branky, tak jsem to chtěl jenom prodloužit a moc se mi to nepovedlo. Myslel jsem si, že tam vyleze brankář. Neuhlídal jsem ho, bohužel.

Mohl jsi tam mít asistenci, kdyby to Višinský převzal. To byla škoda, že?

Ano, možná měl jít více do tahu a zkusit vystřelit.

Psal sis nějaké hecovné zprávy před utkáním s bývalými spoluhráči?

Ano, nějaké zprávy před zápasem tam byly. Bylo jasné, že to bude zajímavý duel, ale já to bral tak, že to byli moji bývalí spoluhráči. Ale že by to bylo s extrémním nábojem, to ne.

Už jsi zdravý. Jak jsi zatím spokojený ve Slovanu?

Asi jsem trochu více spokojený s tréninkovým procesem. Jsme více na míči, jsou tam ty prvky, které jsou za mě důležité. Teď sem vstoupil nový majitel, tudíž tu může dojít ke spoustu dalších věcí. Může to tu být lepší a lepší.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia iQLANDIA
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick