FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Ml. Boleslav B - Slovan B 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít
28.04.2024

B-tým byl znovu vítězný, s Mladou Boleslaví si poradil 2:0

Ondřej Marko
Mladá Boleslav/Liberec - V rámci 24. kola ČFL sehrála naše rezerva zápas v Mladé Boleslavi. Ačkoliv do hry vstoupili aktivněji domácí, B-tým se následně rozehrál a vstřelil první branku. V druhé půli přidal další gól a ani dvě posily z A-týmu soupeři nepomohli k obratu. B-tým tak vyhrál 2:0 a poskočil na osmou soutěžní příčku.
24.kolo, neděle 28.4.2024, 10:15, Městský stadion / tráva
FK Mladá Boleslav B FK Mladá Boleslav B
0:2
(0:1)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Mladá Boleslav B: Kořán – Rulc (46. Tvrdý), Šimek, König – Kodad, Vostřel (72. Novák), Dohalský, Tichý – Fila (46. Kaulfus), Jawo, Vlček (63. Howard)
FC Slovan Liberec B: Musil - Winkler, Kuľha, Michal, Machotka - Kočka, Hudák, Lexa (86. Horňáček) - Málek (70. Lupoměský) - Okoh, Hadaščok (90. Šolc)
Branky: 40. Chidera, 56. Hudák

Žluté karty: 27. Kodad - 26. Lexa

Rozhodčí: Raplík – Jansa, Beneš


Diváci: 100

Reportáž

Do zápasu vstoupil velice aktivně domácí tým. Hned v druhé minutě zachytil naší rozehrávku, načež se na brankáře hnal Vlček. Svým technickým obstřelem nakonec pouze lehce škrtl břevno. V následujících minutách nasadili stejné tempo i naši hráči a hra se vyrovnala, přičemž počet šancí byl minimální, a to na obou stranách.

První větší šanci měl B-tým po zhruba půl hodině hry, kdy se díky průnikové přihrávce dostal na pravé straně do úniku Kočka. Nedaleko od brankáře se rozhodl pro přihrávku, na kterou však Hadaščok svým skluzem jen těsně nedosáhl. Ve 40. minutě ale dorazil Chidera Okoh nízký centr volejem do brány a připsal si tak první gól utkání.

Domácí začali druhou půli dvojitým střídáním a hned v úvodu se dostali do nebezpečné příležitosti, kterou zarazil pohotovým skluzem Michal. Avšak byl to znovu náš tým, kdo vstřelil další branku. Stalo se tak po pohledné akci přes celé hřiště, na jejímž konci stál Jakub Hudák. Ten nejdříve táhl míč středem hřiště, následně přihrál na pravou stranu a na závěr sám volejem zakončil příchozí Málkův centr.

Ačkoliv se po druhé brance domácí snažili o vyrovnání, větší šance si nevypracovávali. Naopak Okoh mohl svou razantní hlavičkou náskok ještě zvýšit, nicméně brankář Kořán včas vyrazil střelu na roh. V závěru duelu měli mladíci další gólovou příležitost střelou Hudáka, boleslavský gólman ovšem ránu vyškrábl. Konec utkání jsme si již pohlídali a vyhráli tak 2:0.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Po opatrném začátku jsme se dostali do hry a dobrý výkon jsme korunovali těsně před přestávkou brankou Okoha. Na začátku druhé půle jsme přežili ojedinělou šanci domácích a naopak sami Hudákem navýšili skóre. Kluci zaslouží pochvalu, udrželi se na vítězné vlně a i herní výkon snesl měřítko.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
11TEAMSPORTS AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna
×
Odehráno v 15:00
FC Slovan Liberec
FK Teplice