FC Slovan Liberec | Po postupu do Evropské ligy nás čeká domácí ligový zápas s Příbramí
Menu Další Zavřít Zavřít
03.10.2020

Po postupu do Evropské ligy nás čeká domácí ligový zápas s Příbramí

Ondřej Marko
Liberec – V Evropské lize jsme po třech předkolech úspěšně vybojovali základní skupinu, nyní je na řadě FORTUNA:LIGA. V jejím šestém kole k nám zavítá celek ze středních Čech, Příbram. Středočeši nevyhráli na stadionu U Nisy už téměř dvacet let, prodloužíme sérii? Výkop je naplánován na neděli od 15:30.

1. FK Příbram

Sveřenci trenéra Pavla Horvátha neměli úplně ideální vstup do letošního ročníku FORTUNA:LIGY. Na rozjezd doma přivítali Teplice, kterým podlehli 1:3. Následující týden prohráli s mistrovskou Slavií v Edenu 0:3. V září Na Litavce remizovali 1:1 s Opavou a v posledním zápase se utkali doma se Spartou. Skóre otevřel ve 24. minutě Juliš, ale příbramští ještě dokázali během čtyř minut odpovědět. Další dva góly postupně přidali Ladislavové Krejčí a tak Příbram nakonec prohrála 1:3.

Poslední společné utkání sehrály oba celky v letošním červnu. Po pauze způsobené koronavirem jsme vyrazili do středních Čech k příležitosti 29. kola FORTUNA:LIGY. Zápas začala Příbram velmi aktivně a dravě, ve 29. minutě vedla po dvou gólech obránce Martina Nového již 2:0. V závěru prvního poločasu snížil Jakub Pešek na 1:2, nicméně v druhé části jsme nevystřelili na bránu a prohráli.

Po čtyřech odehraných zápasech má klub ze Středočeského kraje jeden bod a skóre 3:10. Poslední Brno má shodně bodů, ale o dva zápasy navíc. Předposlední České Budějovice pouze o dva body víc a k tomu jeden zápas navíc. Příbram nevyhrála na stadionu U Nisy už téměř 20 let (od listopadu 2000).

FC Slovan Liberec

Ve čtvrtek jsme odehráli náročné domácí utkání s kyperským APOELEM. Utkání bylo velmi opatrné z obou stran, nabídlo pouze hrstku šancí. Důležitým momentem byl fantastický Nguyenův zákrok, kdy vychytal obrovskou šanci. V 94. byla pískána za jasnou ruku penalta, kterou proměnil Kamso Mara. Po třech kvalifikačních výhrách jsme se tedy dostali do skupiny Evropské ligy, kde narazíme na Hoffenheim, Gent a Crvenou zvezdu.

V posledním ligovém zápase jsme se v Ďolíčku utkali s Pardubicemi. Proti nováčkovi soutěže nastoupila velmi obměněná sestava z důvodu šetření sil na APOEL. Například stoperská dvojice spolu hrála vůbec poprvé. Slovan nepředvedl kvalitní výkon a a prohrál 0:3. Po pěti zápasech letošního ročníku jsme na prozatímní osmé příčce. Celkem jsme si připsali dvě výhry (Plzeň a České Budějovice), jednu remízu (Karviná) a dvě prohry (Olomouc, Pardubice). Pouhý bod nás dělí od Karviné a tři body od Pardubic a Jablonce, ovšem všechny jmenované celky mají jeden odehraný zápas navíc. Kapitán Jan Mikula může v neděli odehrát své jubilejní 150. ligové utkání.

Informace ke kapacitě

Maximální povolená kapacita diváků je momentálně 2000, to znamená, že každý permanentkář může využít svou permanentku. Pokud to je ale možné, je třeba dodržovat rozestupy. Roušku určitě vzít s sebou, ve vnitřních prostorách je povinná, doporučujeme ji ale i na tribuně.

Přijď si pro dárky od iFortuna.cz! Před utkáním s Příbramí se budou rozdávat balíčky plné dárků! 🎁 Nebo bys chtěl nový...

Posted by FC Slovan Liberec on Saturday, October 3, 2020

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Kraintek
Mediální partneři
Náš region Rádio Impuls