FC Slovan Liberec | VIDEO: Vše zlé je k něčemu dobré, říká Hoftych o nákaze před Hoffenheimem
Menu Další Zavřít Zavřít
04.11.2020

VIDEO: Vše zlé je k něčemu dobré, říká Hoftych o nákaze před Hoffenheimem

Redakce
Liberec - Naše mužstvo musí před čtvrtečním soubojem s Hoffenheimem (21 hodin, Nova Sport 1) řešit koronavirové potíže. Kvůli nákaze odcestovali do Německa hráči širšího kádru a B-týmu, trenér Pavel Hoftych ale ví, že načasování bylo relativně přívětivé. „Na rozdíl od FCSB nás to postihlo v čas, kdy jedeme k nejsilnějšímu soupeři, proti němuž bychom i v plné palbě měli vyhlídky nízké. Vše zlé je k něčemu dobré," komentoval kouč našeho celku.

Pozitivní hráči nemají vážný průběh, nejhoršími příznaky jsou symptomy běžné pro podzimní období roku. „Nákaza je bohužel i v realizačním týmu, nepoletí s námi trenér Miroslav Holeňák, který už sice vyšel z karantény, ale do Německa musí mít negativní test. Zbyli čtyři hráči základní sestavy, vrací se Taras Kačaraba, jenž však měsíc nehrál zápas. Je to zajímavá a atypická situace, taková je doba. Potýká se s tím víc mančaftů,“ řekl Pavel Hoftych a neopomněl ocenit práci lékařů ve složité době. „Zasloužili by si přidat na prémiích, jen díky nim se můžeme soustředit na sport."

Trenér si zároveň uvědomuje, že by mělo naše mužstvo situaci náročnou i za normálních okolností.„Všechno zlé je pro něco dobré. Hoffenheimu se podle vlastních měřítek nedaří, my to vidíme jinak. Bundesliga je mimořádně kvalitní soutěž, Crvenou zvezdu porazil 2:0 a byl jednoznačně lepší. V Belgii vyhrál 4:1. Jedeme prostě za soupeřem mimořádné úrovně. Je velká škoda, že si zkušenost neodbydou hráči, kteří si ji zasloužili.“

Na rozdíl od FCSB Slovan postihla nákaza ve chvíli, kdy působí ve skupině Evropské ligy a jede na půdu hlavního favorita skupiny. Nejde tak o otázku bytí a nebytí v soutěži. „Soupeř má 30 kvalitních fotbalistů a může vybrat dvě skvělé jedenáctky. My musíme být schopni jako tým proti jejich síle bojovat. Naše mužstvo spolu bude hrát v tomto složení poprvé, spousta hráčů má za sebou měsíční herní pauzu. Nejhorší je právě nerozehranost, kdyby běžela FORTUNA:LIGA nebo ČFL byli by hráči připravenější. Zápas nebude jednoduchý, ať už protivník sestaví jakýkoliv mančaft.“

„Pro některé hráče půjde o zážitek na celý život," je si vědom trenér. Skládat sestavu bude až na místě, hráči nově zapsaní na soupisku Evropské ligy neabsolvovali s mužstvem ani jeden trénink. Na domácí nejspíš nenastoupí Pavel Kadeřábek, který se zotavuje ze zranění. Duel začíná ve čtvrtek od 21 hodin a vysílat ho bude kanál Nova Sport 1.

Celý rozhovor s trenérem Pavlem Hoftychem si můžete pustit ve videu níže:



Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Gasservis
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl