FC Slovan Liberec | Semifinále poháru: ženy přivítají na stadionu U Nisy Slovácko
Menu Další Zavřít Zavřít
10.04.2024

Semifinále poháru: ženy přivítají na stadionu U Nisy Slovácko

Šimon Knopp
Liberec - Muži svůj duel proti Slovácku zvládli. Nyní jsou na řadě ženy. V neděli od 15 hodin se představí ženský tým Slovanu Liberec v semifinále Poháru žen FAČR také proti Slovácku. Hrát se bude na hlavním stadionu U Nisy a Vy můžete být přímo u toho. Neváhejte a přijďte v neděli odpoledne podpořit Slovaňačky v boji o finále! Vstup je zdarma.

1. FC Slovácko

Hráčky z Uherského Hradiště mají za sebou úspěšnou sezonu a, podobně jako v minulém roce, i tentokrát zakončily základní část ligy na třetím místě. Se ziskem 25 bodů a skóre 33:16 ztratily na druhou Spartu osm bodů a v nadstavbové části, ve Skupině o titul, se budou snažit především udržet třetí místo před Slovanem (náskok čtyř bodů).

Po zimní přestávce odehrálo Slovácko celkem pět soutěžních zápasů a ani jednou nebylo poraženo. Kromě vysoké pohárové výhry (7:0) proti Pardubicím zvítězilo i s Baníkem (3:0). Ve zbylých utkáních hrály svěřenkyně trenéra Zbořila se svými soupeři nerozhodně. V posledním ligovém kole, 31. března, dokázaly remizovat 2:2 se Spartou a vítězství jim uteklo velmi těsně, když inkasovaly až v 90+3. minutě. Na listinu střelkyň se zapsala i Aneta Polášková, jež se stala se sedmi brankami nejlepší skórující fotbalistkou svého týmu po základní části.

Vzájemné zápasy

Oba celky se již tuto sezonu dvakrát střetly, a to v lize. Z těchto dvou vzájemných soubojů lépe vyšly hráčky Slovácka. V domácím prostředí náš tým porazily 2:0 a v Liberci se týmy rozešly nerozhodně 1:1 (za Slovan se prosadila Růžičková). Poslední výhra Slovanu se datuje do minulého ročníku ligy, kdy ve druhém kole nadstavby liberecké fotbalistky zvítězily doma 2:0.

Pohár FAČR - bilance obou celků

Cesta pohárem byla pro fotbalistky Slovanu zatím výsledkově jednoznačná. Po výhře 4:0 nad Bohemians v osmifinále, si poradily stejným výsledkem i s Baníkem ve čtvrtfinále. Obdobně se dařilo i Slovácku. V osmifinále tým z Uherského Hradiště jasně přehrál Zlín (8:0) a následně se příliš nepáral ani s Pardubicemi, které porazil 7:0. Vítěz, který vzejde ze vzájemného duelu Liberec-Slovácko, se utká jedním z dvojice Sparta-Slavia.

FC Slovan Liberec

Slovanu se podařilo zakončit sezonu na čtvrtém místě. Ovšem boj o Skupinu o titul probíhal až do posledního kola. V něm musely svěřenkyně trenéra Myslivce hájit čtvrtou pozici před dotahující se Plzní. To se jim nakonec podařilo, když v závěrečném kole porazil Slovan Baník 2:0 díky brankám Buryánové a Hlouchové.

Právě již zmiňovaná Radka Hlouchová se nakonec stala nejlepší střelkyní týmu, když předehnala svoji spoluhráčku Kim Dinh Thanhovou (4 góly). Celkově se libereckým fotbalistkám podařilo vstřelit 22 branek, inkasovaly sedmnáctkrát.

Vstup na zápas bude zdarma. Otevřená bude jen Severní tribuna a sektor domácích vlajkonošů, kde očekáváme hlasitou podporu jak od našich "kotelníků", tak od dětí z naší Akademie. Otevřená bude restaurace i stánek s občerstvením.

Důležitý semifinálový zápas Slovanu proti Slovácku se odehraje v neděli od 15 hodin na stadionu U Nisy. Přijďte podpořit naše hráčky přímo na stadion!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Liberecký kraj
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick