FC Slovan Liberec | Mikula o 200 ligových startech ve Slovanu: Fanouškům bych chtěl za choreo poděkovat
Menu Další Zavřít Zavřít
23.04.2024

Mikula o 200 ligových startech ve Slovanu: Fanouškům bych chtěl za choreo poděkovat

Redakce
Liberec – Už teď patří mezi ikony klubu. Jan Mikula odehrál v Českých Budějovicích 200. ligový zápas za Slovan, doma U Nisy to náležitě oslavil ceremoniálem, speciálním dresem i choreem fanoušků. Sladká tečka nakonec ovšem nepřišla, naše mužstvo remizovalo s Hradcem Králové bez branek a bralo z duelu pouze bod. „Chceme každé utkání doma vyhrávat. Nemůžeme být spokojeni,“ věděl zkušený obránce.

Před utkáním proběhl ceremoniál k příležitosti 200 ligových startů za Slovan. V kotli se zároveň objevilo choreo, co jsi na to říkal?
Fanoušci mi udělali velkou radost, samozřejmě jsem nečekal, že by si na mě takhle vzpomněli a udělali mi takhle velké choreo. Chtěl bych jim za to poděkovat, protože to bylo opravdu pěkné.

Zápas s číslovkou 200 jsi odehrál v Českých Budějovicích. Už je to pořádná kopa zápasů, že?
Nějaký pátek už tu jsem, přibývá to a ještě nějaká utkání snad budou přibývat.

Jediný, koho jsi ještě nepřekonal, je Tomáš Janů. Tam ještě nějakých pár tisíc minut zbývá.

Být ním, už se klepu. (směje se) Už jenom pár tisíc a mám ho. Je to samozřejmě Pady, byl tu dlouho, vyhrál s klubem hodně věcí. S ním se opravdu ještě srovnávat nemůžu.

Co utkání s Hradcem Králové? S remízou 0:0 asi spokojení být nemůžete?
Ne, nemůžeme. Chceme vyhrát každé utkání, zvládnout ho a obzvlášť před domácími fanoušky. Myslím, že jsme do toho dali všechno, ale Hradec opravdu hraje na jaře dobře. Vezou se na vlně, neprohrávají, snad jen se Spartou. Uhráli bod, své šance měli, takže jde nakonec asi o zaslouženou remízu.

V obraně jste udrželi nulu, která situace byla nejtěžší či nejošemetnější?
Vybavuju si, že Daniel Vašulín dal vlastně tyčku. Nevím, jestli to Hugo (Jan Bačkovský) dokonce vytáhl na ní, takže takhle situace se mi vybaví. Co se týče šancí, bohužel jich nebylo tolik jako jindy. Hradec hraje na jaře opravdu dobře. Jsou zodpovědní, něco jsme si tam vytvořili a myslím, že jsme z toho mohli dát gól. A když ne, měli jsme být důraznější ve vápně. Ale Hradec hrál dobře. Pohlídal si to, takže určitě i kredit pro Hradec za to, jak to obránil.

V příštím kole zamíříme na Baník, kde se rozhodne o tom, do jaké skupiny nastoupíme.
V lize si nevybereme. Posledně jsme hráli na hřišti posledních Českých Budějovic a prohráli jsme, předtím jsme zase vyhráli v Plzni a to je ono. Každý zápas je těžký. Budeme chtít odehrát co nejlepší zápas a pokud to bude možné, tak za tři body.

Ať už to v Ostravě dopadne jakkoliv, v nadstavbě budete hrát o evropské poháry. Je to takový velký cíl, sen?
Určitě. Před sezonou jsme chtěli být v první šestce a letos to vyšlo, že o Evropu hraje celá nejlepší desítka. Je to půlka splněného cíle, můžeme o to hrát i v nadstavbě. A musíme si teď vytvořit co nejlepší možnou pozici do nadstavby.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco Procentrum
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec