FC Slovan Liberec | Juniorka míří na hřiště Příbrami, přidá další výhru?
Menu Další Zavřít Zavřít
19.08.2018

Juniorka míří na hřiště Příbrami, přidá další výhru?

Dominik Jakubec
Liberec - Juniorka zamíří v pondělí na hřiště Příbrami, kde bude chtít navázat na triumfy nad Bohemians a Viktorií Plzeň z posledních týdnů. Příbram však už tři kola neprohrála a rozhodně nebude snadným soupeřem. Podaří se ji naší juniorce zastavit?

Poprvé v šestce

Do pátého kola Juniorské ligy půjde Slovan poprvé v situaci, kdy se nachází v elitní šestce. Zasloužil se o to v posledních dvou utkáních, z nichž vytěžil plný počet bodů. Nejprve zvítězil na hřišti Bohemians vysoko 5:0, následně před týdnem triumfoval také nad Plzní.

Se šesti body aktuálně patří našim mladíkům pátá příčka s pouze dvoubodovou ztrátou na třetí Spartu. Zároveň však tým trenérů Papouška a Myslivce bude muset odrážet ataky soupeřů z nižších příček, vždyť například jedenácté České Budějovice jsou stále pozadu jen o tři body.

Příbram? Po čtyřech kolech jedna výhra

Aktuálně osmá Příbram má dokonce v tuto chvíli pouze o jediný bod méně, v případě výhry by tak Slovan přeskočila. Během dosavadních čtyř zápasů se jí ovšem podařilo zvítězit pouze jedinkrát, a to ještě doslova na poslední chvíli. Před týdnem totiž na hřišti Slavie vyhrála 2:1 gólem v 88. minutě.

Do té doby měla na svém kontě pouze dvě remízy, přičemž zejména ta s Plzní musela Středočechy pořádně mrzet. Příbram tehdy vedla 2:0 a 3:1, přesto nakonec po remíze 3:3 brala pouze bod. Podobně se vyvíjel i zápas s Bohemians, který rovněž skončil 3:3, v prvním kole pak Příbramští prohráli v Teplicích 0:2.

Vyrovnaná bilance

Dosavadní bilance utkání obou týmů v Juniorské lize je v současnosti takřka vyrovnaná. Z celkem třinácti duelů se Slovanu podařilo zvítězit pětkrát, Příbram se radovala šestkrát a dva zápasy skončily remízou.

Během loňské sezony, kdy se oba celky střetly včetně nadstavby třikrát, si však mnohem lépe vedl náš tým, který dva duely ovládl a jednou remizoval. Podaří se juniorce na tyto výsledky navázat? Pondělní utkání startuje v 13 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec 1.FK Příbram
13 ZÁPASY 13
5 VÝHRY 6
2 REMÍZY 2
28 VSTŘELENÉ GÓLY 30

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec – 1.FK Příbram 3:0 (1:0)

Branky: 41. Malinský, 47. Michal, 50. Vrabec.
Rozhodčí: Matějček – Ratajová, Šimeček.
ŽK: 86. Micovčák.

Slovan: Franc – Wiesner, Malinský (77. Kazda), Vrabec (61. Doležal), Heppner (K), Knejzlík (72. Gembický), Graiciar, Kačaraba, Köstl, Havelka (61. Micovčák), Michal (77. Baláž).

Příbram: Kočí – Petrlík, Vávra, Soldát, Ric (K), Mistafič (74. Polidar), Jandera, Ayong (52. Klán), Januška (74. Jelínek), Schwendt, Antwi (74. Šíma).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec