FC Slovan Liberec | Ve druhém kole nadstavby ženy přivítají v Hrádku Slovácko
Menu Další Zavřít Zavřít
25.04.2024

Ve druhém kole nadstavby ženy přivítají v Hrádku Slovácko

Šimon Knopp
Liberec - Od posledního utkání žen proti Slovácku neuplynulo ani čtrnáct dní a oba celky se střetnou znovu. Tentokrát ovšem v rámci nadstavbové skupiny ligy žen. Liberecké fotbalistky budou mít šanci oplatit hráčkám z Moravy vyřazení z poháru po penaltovém rozstřelu. Hrát se bude v sobotu od 12:30 hodin na hřišti v Hrádku nad Nisou!

1. FC Slovácko

Hráčky z Uherského Hradiště zakončily základní část ligy na třetím místě se ziskem 25 bodů a skóre 33:16. V prvním kole nadstavby narazily ve venkovním prostředí na druhou Spartu a nebyly daleko od toho, aby stáhly předzápasový náskok osmi bodů a zkusily zdramatizovat boj o druhou příčku zajišťující evropské poháry.

Hned v šesté minutě poslala totiž Slovácko do vedení teprve sedmnáctiletá Jančářová, která v této sezoně vstřelila již svoji šestou branku. Ovšem vedení hráček ze Zlínského kraje netrvalo ani do konce prvního poločasu. V osmnácté minutě srovnala Chang a pět minut před koncem poločasu vstřelila druhý gól Sparty Martínková. Naděje Slovácku svitla až v 74. minutě, když byla po druhé kartě vyloučena Dědinová, avšak fotbalistky Slovácka se již na další branku nezmohly a nakonec prohrály 1:2.

Vzájemné zápasy

Oba celky se již tuto sezonu střetly třikrát, a to dvakrát v lize a jednou v poháru. Z dvou vzájemných ligových soubojů lépe vyšly hráčky Slovácka. V domácím prostředí náš tým porazily 2:0 a v Liberci se týmy rozešly nerozhodně 1:1 (za Slovan se prosadila Růžičková). Při pohárovém klání hrály oba celky dlouho nerozhodně 1:1 a rozhodnout musely až penalty, v nich byly šťastnější hráčky Slovácka, které vybojovaly postup do finále, kde se utkají se Slavií.

FC Slovan Liberec

Slovanu se podařilo zakončit základní část sezony na čtvrtém místě se ziskem 21 bodů a do nadstavby tedy vstupuje z nejméně výhodné pozice. V prvním utkání skupiny o titul nastoupily Slovaňačky proti první Slavii. Favoritovi nedaly nic zadarmo a v utkání ho málem zaskočily.

V šedesáté minutě totiž liberecké fotbalistky vedly 2:1 po brankách Dinh Thanhové a Švíbkové. Avšak poté přišla dobrá pasáž domácích fotbalistek, které byly oživené sérií střídání a po trefách Šlajsové, Krejčiřikové a v samotném závěru i Szewieczkové, se mohly radovat ze zisku všech tří bodů právě hráčky Slavie za výhru 4:2.

V pořadí druhý zápas nadstavbové skupiny ligy žen, ve kterém se představí naše hráčky proti výběru Slovácka, je v plánu již tuto sobotu od 12:30 hodin. Neváhejte a přijďte naše hráčky podpořit, hrát se bude na hřišti v Hrádku nad Nisou, kam byl zápas nakonec kvůli počasí v minulých dnech a stavu hrací plochy na stadionu U Nisy přeložen.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Beat radio Hattrick
×
Dnes v 10:15
FC Slovan Liberec B
FC Hradec Králové B