FC Slovan Liberec | Pešek po vítězství nad Gentem: Jsou to krásné pocity, protože jsme stáli před velkým týmem
Menu Další Zavřít Zavřít
03.12.2020

Pešek po vítězství nad Gentem: Jsou to krásné pocity, protože jsme stáli před velkým týmem

Šimon Knopp
Liberec/Gent - Slovan si dokázal i podruhé v Evropské lize poradit s belgickém soupeřem a zvítězit, tentokrát 2:1. Obě branky připravil svým spoluhráčům Pešek. Co říkal rychlonohý záložník na výsledek utkání? „Přišlo mi, že v dnešním zápase byli nervózní. My jsme hráli týmově, bojovně a šli si za vítězstvím více,“ spokojeně komentoval průběh duelu Pešek.

Proti Gentu jsme i podruhé zvítězili, jaké to jsou pocity bezprostředně po zápase?
Jsou to krásné pocity, protože jsme stáli před velkým týmem, který hrál kvalitně. My jsme je týmovým výkonem zaslouženě přetlačili a jsem za to strašně šťastný.

Ty ses vyskytl dnes u obou branek. Začněme tou první, jak jsi ji viděl?
Byla to klasická brejková situace, co nacvičujeme. Myslím, že tam Bery (pozn. red. Michal Beran) sebral balón a s Kamilem (pozn. red. Kamso Mara) si narazili a poslali mi to dopředu. Já už jsem pak hledal nejlepší řešení. Nakonec jsem připravil střelu Kamilovi, který asi i s pomocí teče vstřelil branku. Takže jsem rád i za tu asistenci.

Váhal jsi u první gólové šance, jestli nejít jeden na jednoho? Trenér tě nabádá, ať to tak děláš...
Ano, určitě. Je to moje přednost jít jeden na jednoho. Měl jsem takovou prvotní myšlenku, a to skrytou střelu na zadní tyč. Ale ten hráč se mě snažil dostat na levou nohu. Musel bych udělat kličku doleva, ale všiml jsem si Kamila, který si skvěle naběhl. Já jsem to jenom posunul a on to skvěle zakončil.

A u druhé branky?
To byla standardní situace, docela mi to sedlo a před brankou byl závar. Taras (pozn. red. Taras Kačaraba) to tam dokopl. Byl to takový uklidňující gól. Škoda, že jsme pak dostali branku na 2:1, protože jsme byli pod větším tlakem. Byly tam ještě nějaké náznaky, ze kterých jsme mohli zvýšit vedení, ale to se nepovedlo. Ten konec byl takový hektický a nervózní...

Ještě k té druhé brance, byl u ní Taras i Júsuf. Ukrajinská rozhodčí nakonec připsala trefu Tarasovi, takže bavili jste se o tom? Byl to opravdu on?
Ještě na to čas nebyl, takže já vůbec nevím. Z mého pohledu to dokopával Taras. Ale těžko říct.

Zažili jste někdy podobnou situaci, jako dnes se střídáním Gentu, kdy se náhradník musel vrátit a zpátky šel střídající hráč? Víte, co se tam stalo?
Co já mám zprávy ze střídačky, kde jsme se o tom bavili, tak ten hráč měl nastoupit do základní sestavy, ale vypadl z ní ještě před zápasem. Takže pak to zkusili, že ho nasadí znovu. Každopádně skvělá práce rozhodčích, že si to dokázali pohlídat.

Když už jsme u rozhodčích... Bylo znát, že dnes pískaly ženské rozhodčí, případně v čem to bylo pro vás jiné?
Já je musím na jednu stranu strašně pochválit, protože to zvládly, až na ten konec, který byl hektický. První poločas snad nebyla ani žlutá karta, hlavní sudí měla i respekt a řídila utkání podle sebe. Zvládla to skvěle.

Proti Gentu jsme byli ještě aktivnější než posledně... Byl to cíl nebo to obrana Gentu dovolila?
Tak oni na tom nejsou asi psychicky úplně v pohodě... My jsme na ně nalezli a viděli jsme, že s mají problémy. Řekli jsme si, že to budeme zkoušet, nebyli na balónu tolik jistí, a povedlo se nám to.

Ještě porovnání dvou odehraných zápasů s Gentem. V čem byl tento jiný než předchozí, kdybys to měl porovnat?
Přišlo mi, že v dnešním zápase byli nervózní. My byli nervózní zase naopak v tom úvodním utkání, protože bylo první ve skupině Evropské ligy. Myslím, že tohle sehrálo roli... Hráli jsme týmově, bojovně a šli si za vítězstvím více.

Projevila se v závěru frustrace Gentu? Vypadalo to, že to psychicky nezvládli...
Asi ano. Je to nejspíš pro ně nepříjemné, nedaří se jim v lize a v poháru taky čekali více bodů. A když se Slovanem neudělali ani bod, tak je to také frustrující, protože počítali, že v této skupině budou asi úplně jinde. Ale my jsme jim to znepříjemnili a myslím, že zaslouženě vzali jejich body.

Znáte už výsledek druhého zápasu ve skupině (pozn. red. Bělehrad remizoval s německým celkem 0:0 a Slovan ztratil veškěré naděje na postup ze skupiny)... Nemrzí vás výsledek s Hoffeinhemem o to více?
Bohužel, šli jsme do zápasu s tím, že uděláme maximum. I teď doma se budeme chtít rozloučit s Evropou výhrou. Byla to krásná jízda, prošli jsme přes všechny soupeře v předkole... Máme na co vzpomínat, v dobrém. Ale ještě není konec, budeme se chtít rozloučit vítězstvím.

Tak když už jsme u posledního utkání. Co udělat tentokrát jinak a lépe, abychom napodruhé proti Crvene zvezde uspěli?
Já věřím, že když budeme hrát náročně a týmově, že jim tu prohru můžeme nějakým způsobem vrátit. Ne třeba takovým rozdílem, ale když se budeme prezentovat takovýmto fotbalem, tak se nebojím, že bychom nezvítězili.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima Banua
Mediální partneři
Rengl rtm plus