FC Slovan Liberec | Slovan odletěl na odvetu s Gentem, bude chtít udržet třetí příčku
Menu Další Zavřít Zavřít
02.12.2020

Slovan odletěl na odvetu s Gentem, bude chtít udržet třetí příčku

Redakce
Liberec – Už ve čtvrtek vyběhne naše mužstvo k odvetě s belgickým Gentem. Skupina L se chýlí ke svému konci, tabulce dominuje Hoffenheim s plným počtem bodů, Slovan bude chtít v nadcházejícím duelu udržet průběžnou třetí příčku. Výkop je uvnitř Ghelamco Areny naplánován na 18:55, zápas bude vysílat kanál Nova Sport 2.

KAA Gent – Skupina bez bodu i prohra v lize

Gent doposud ve skupině Evropské ligy nevybojoval ani bod, v posledním zápase s Crvenou zvezdou ale naplno ukázal svou ofenzivní sílu. Vyprodukoval totiž celkem 27 střel, kvůli neefektivitě ale prohrál 0:2. Předtím na stejného soka nestačil těsně 1:2.

Belgickému celku se příliš nedaří ani v domácí soutěži. Naposledy všechny body na jeho hřišti uloupil po jednoznačné výhře 3:0 Waregem, za který se trefil i český útočník Tomáš Chorý. V tabulce Jupiler League patří Gentu až 11. příčka s celkem 16 vybojovanými body, od pásma sestupu ho přitom dělí pouze dvě výhry.

Nadcházející soupeř našeho mužstva každopádně sází hlavně na nabitou ofenzivu. Už sedmkrát se v belgické lize prosadil ukrajinský reprezentant Roman Jaremčuk, třikrát skóroval Němec Niklas Dorsch. v základní skupině Evropské ligy dal Gent, stejně jako Slovan, dvě branky. Skórovali Tim Kleindienst a Vadis Odjidja-Ofoe.

Belgický celek už nemá ani teoretickou šanci na účast v jarní fázi soutěže. Slovan by musel k postupu v nadcházejících duelech posbírat všech šest bodů, zároveň by potřeboval, aby Hoffenheim porazil Crvenou zvezdu a srbského soupeře by pak musel přehrát U Nisy minimálně 4:0.

FC Slovan Liberec – Ligová pauza a druhá prohra s Hoffenheimem

Naše mužstvo kvůli karanténě Baníku neodehrálo o víkendu ligové utkání, naposledy tak bojovalo o body minulý čtvrtek proti Hoffenheimu. S bundesligovým soupeřem dlouho drželo výsledkově krok, nakonec však třináct minut před koncem duelu poprvé inkasovalo po trefě Christopha Baumgartnera, výhru soupeře pojistil z penalty chorvatský kanonýr Andrej Kramarič.

Trenéři by měli mít tentokrát k dispozici konkrétní kádr, který během uplynulého týdne dotrénovával kondiční manko po koronavirové anabázi. Motivace je jasná: pokusit se udržet třetí příčku tabulky a vybojovat body do českého koeficientu, jenž určuje počet zástupců v evropských pohárech.

V dosavadním průběhu skupinových bojů vstřelili branky Slovanu Júsuf a Jan Matoušek, během ligových duelů se nejvíc dařilo Jhonu Mosquerovi s Michaelem Rabušicem, kteří mají celkem čtyři trefy. Duel s Gentem začne ve čtvrtek od 18:55 na dvacetitisícovém stadionu Ghelamco Arena, pustit si ho můžete na kanále Nova Sport 2.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Databox
Mediální partneři
Rengl Hitrádio Contact