FC Slovan Liberec | Finální bitva o postavení v nadstavbě! Slovan čeká duel s Baníkem
Menu Další Zavřít Zavřít
12.06.2020

Finální bitva o postavení v nadstavbě! Slovan čeká duel s Baníkem

Redakce
Liberec - Bylo to turbulentní pokoronavirové období. Slovan nejprve padl v Teplicích a pak vyhrál tři utkání v řadě, následovala remíza s Mladou Boleslaví a porážka v náročném duelu s Příbramí. Než se v druhé polovině června rozjede FINÁLE FORTUNA:LIGY, přichází na řadu poslední 30. kolo základní části, při němž naše mužstvo v neděli od 17 hodin vyzve ostravský Baník.

FC BANÍK OSTRAVA - NEČEKANÝ BOD I BITVA O VŠE

Už se mohlo zdát, že Baník na nejlepší šestku nedosáhne. Opak je však pravdou, v emotivním a vypjatém utkání s pražskou Slavií totiž vydoloval v sedmé minutě nastavení vyrovnávací gól Patrizio Stronati a poslal fotbalisty z vítkovického stadionu o bod před České Budějovice. Svěřenci trenéra Kozla teď nově uzavírají nadstavbovou skupinu O titul.

Rozhodovat se ale bude až v posledním kole, aktuální ročník bude napínavý až do poslední chvíle. Jisté je jedno: Slavia zůstane první a Plzeň druhá, Liberec s Jabloncem i Spartou mají jistou nejvyšší nadstavbovou skupinu FORTUNA:LIGY, která nese název O titul. Pořadí se však ještě může měnit, naše mužstvo má aktivní bilanci s Jabloncem, Spartou, Baníkem i Českými Budějovicemi. Nejhůř skončí šesté, nejlépe může skončit třetí.

Bilance Slovanu s ostatními soupeři v boji o pořadí v top šestce:

Liberec - Jablonec 2:2, 1:0
Liberec - Sparta Praha 3:1, 2:0
Liberec - Baník Ostrava 2:1
Liberec - České Budějovice 4:2, 1:0

Bilance Baníku s ostatními soupeři v boji o pořadí v top šestce:

Baník Ostrava - Jablonec 1:2, 1:1
Baník Ostrava - Sparta Praha 0:2, 0:0
Baník Ostrava - Liberec 1:2
Baník Ostrava - České Budějovice 2:1, 2:0

V předchozích zápasech Baník každopádně uhrál pět bodů za výhru nad Sigmou (3:2), remízy se Zlínem (1:1) a Příbramí (0:0), nestačil pouze na Plzeň, které podlehl 0:2. Nejproduktivnějším hráčem Baníku se stal po příchodu z našeho mužstva Roman Potočný, který v duelu se Slavií zaznamenal druhou asistenci za ostravský klub. Dohromady nasbíral devět branek a čtyři nahrávky.

FC Slovan Liberec

Matematika byla rozepsána už výš. Slovan může v případě vítězství skončit třetí, to by však musel Jablonec nevyhrát v Ďolíčku proti Bohemians a zároveň by musela ztratit Sparta se Slováckem. Pokud bude mít Slovan s oběma zmiňovanými týmy shodně bodů, posune se před ně, jelikož má aktivní bilanci vzájemných zápasů.

Zápas s Ostravou už i s částí permanentkářů

Slovan mohl zůstat na třetím místě, v Příbrami se mu však na podmáčeném terénu uspět nepodařilo. S pěti vynucenými změnami v sestavě dvakrát rychle inkasoval z kopačky Martina Nového, který zapsal vůbec svůj první a druhý gól v nejvyšší soutěži. Snížení Jakuba Peška naše mužstvu v honbě za body již nepomohlo. Pozitivním faktem zůstává, že příště bude moct nastoupit vykartovaný stoper Taras Kačaraba, zároveň se nikdo z dalších hráčů v ohrožení nedostal na čtyři, potažmo osm žlutých karet, tudíž Slovan odehraje 30. kolo v nejsilnější možné sestavě vyjma distancovaného Ondřeje Karafiáta a trenérem Hoftychem avizovaných zranění.

Rozpis nadstavbových částí O titul a O Evropu

O co se v neděli od 17 hodin bude na osmi ligových stadionech hrát? Třetí místo nadstavby zaručí týmu o jeden domácí zápas ve skupině O titul navíc (tři domácí, dva venkovní). Čtvrté místo a páté místo zase určitý bodový náskok na konkurenty a výhodu, že v případě rovnosti bodů po nadstavbě zůstane v konečné tabulce před nimi. Třetí tým po nadstavbě se přímo kvalifikuje do evropských kvalifikací, čtvrtý tým (případně pátý, pokud bude vítěz poháru umístěný i v nejlepší čtyřce) se utká s vítězem prostřední skupiny o Evropu, která má aktuálně složení České Budějovice, Slovácko, Mladá Boleslav a Bohemians.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Banua
Mediální partneři
Náš region Hattrick