FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Pardubice B - Slovan B 2:1
Menu Další Zavřít Zavřít
31.03.2024

B-tým podlehl rezervě Pardubic 1:2, trefil se Kok

Redakce
Pardubice/Liberec – Ačkoliv béčko sahalo na východě Čech po bodech, rezervě Pardubic nakonec podlehlo 1:2. Soupeř vyrovnané utkání rozhodl brankou Artura Brože v 76. minutě, Slovan se po nulovém bodovém zisku propadl na 12. příčku v tabulce.
20.kolo, neděle 31.3.2024, 10:15
FK Pardubice B FK Pardubice B
2:1
(1:1)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Pardubice B: Šmíd – Svatoš, Halinský, Halász, Lupač, Kissiedou, Machů (74. Jarkovský), Mukwelle, Pandula (83. Suleiman), Miláček (65. Brychnáč), Sedláček (65. Brož)
FC Slovan Liberec B: Hasalík – Winkler, Lehoczki (90+3. Kuľha), Michal, Machotka – Kočka (81. Málek), Tetour (46. Hadaščok), Lexa – Hudák, Letenay (46. Okoh), Kok (81. Meskhi)
Branky: 9. Machů, 76. Brož – 11. Kok (Machotka). Rozhodčí: Matějka – Rychtár, Fišer. ŽK: 82. Halinský – 72. Michal. Diváků: 120.

Reportáž

Utkání začalo pořádně zostra. Ve čtvrté minutě přestřelil bránu ze slibné pozice Miláček, zanedlouho ale domácí šli do vedení. Štěpán Máchů dostal příliš volného prostoru v šestnáctce a míč neomylně poslal k tyči. Slovan vyrovnal za dvě minuty, centr z levé strany nalezl hlavu Olafa Koka a bylo to 1:1.

V polovině úvodní půle orazítkoval břevno liberecké branky Pandula z přímého kopu, do přestávky už se však skóre neměnilo. Po ní šly do vedení opět Pardubice, k odraženému balonu se na hranici vápna dostal Artur Brož a pálil přesně ke vzdálenější tyči. Vyrovnat mohl v samotném závěru Okoh, svůj únik ale nezužitkoval. Na brankáře Šmída nevyzrál.

Východočeši tak zvítězili 2:1 a zapsali do tabulky tři body, díky kterým Slovan přeskočili. Nově jim patří desátá příčka, naše mužstvo je na 12. místě. Další duel hraje výběr trenéra Jakuba Haranta v neděli 7. dubna na domácí půdě proti devátým Živanicím.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „První poločas byl lepší domácí tým. Chyběl nám pohyb jak v defenzivní části, tak v ofenzivě. Branku jsme vstřelili po pěkném centru Machotky a pohotovém zakončení Olafa Koka. Druhý poločas naopak patřil našemu týmu. Byli jsme na soupeřově polovině v soustavném tlaku, ovšem bez výraznějších šancí. A tak se bohužel v 75. minutě radoval soupeř. Do konce utkání měl naše nejvýraznější šanci Okoh, v nájezdu brankáře ovšem neprostřelil.”


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fehrer Ferona
Mediální partneři
Hattrick Liberecká drbna