FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slovácko 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
23.03.2024

Ženy v domácím utkání remizovaly se Slováckem 1:1

Ondřej Marko
Liberec - V předposledním kole základní části nejvyšší ligy ženy se na stadionu v Doubí utkaly ženy se Slováckem. Ačkoliv až do 70. minuty vedly po gólu Růžičkové, soupeř nakonec srovnal. Konečný výsledek tak byla remíza 1:1. Se stejným soupeřem se naše hráčky utkají už v neděli 14. dubna v semifinále Poháru žen FAČR. Hrát se bude na hlavním hřišti stadionu U Nisy od 15:00.
13.kolo, sobota 23.3.2024, 14:00, Doubí - UMT
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(1:0)
1.FC Slovácko1.FC Slovácko
FC Slovan Liberec: Pižlová - Buryanová (82. Harvilová), Ducháčková, Goretkiová (62. Kantarská), Hlouchová, Huvarová, Růžičková, Šubrtová, Šušolová, Švíbková, Tenkrátová
1.FC Slovácko: Fraňková - Jonášová, Klímová, Obadalová, Ohlídalová, Pěčková, Střížová, Surová (59. Jančářová), Škerdová, Trčková, Žufánková (69. Polášková)
Branky: 37. Růžičková - 70. Jančářová

Žluté karty 17. Goretkiová, 43. Buryanová, 87. Švíbková - 17. Pěčková, 42. Surová

Červené karty: 90+2. Pěčková

Diváci: 110

Rozhodčí: Hrušková – Strejcová, Bartoníčková


Reportáž

V rámci předposledního kola základní části a zároveň posledního domácího utkání se ženy utkaly se třetím Slováckem. Pro Slovan se jednalo o velmi důležité utkání, protože stále ještě nemá jistý postup do skupiny o titul. Zápas týmy odehrály na stadionu v Doubí, kde mu přihlíželo přes sto diváků.

Utkání začalo velmi vyrovnaně, později však začal být lepší náš tým. Tato skutečnost nakonec vygradovala v první branku duelu, o kterou se postarala Kristýna Růžičková v 37. minutě. Zbytek první půle další branku nepřinesl. Mimo to byla občas k vidění poněkud tvrdá hra, rozhodčí tak musela rozdat celkem čtyři karty, a to každému celku po dvou.

Po změně stran a střídáním v obou týmech se hnalo Slovácko za vyrovnáním stavu. To se mu bohužel podařilo v 70. minutě zásluhou Markéty Jančárové. Ačkoliv se ženy snažily zlomit výsledek utkání na svou stranu, tak se jim to nezdařilo. V samotném závěru byla vyloučena hostující Pěčková, a to za obdržení druhé žluté karty.

Zápas tak skončil remízou 1:1, Slovan tak zůstává na čtvrtém místě. V posledním kole základní ligové části čeká ženy Baník Ostrava. Na pátou Plzeň (a tedy první nepostupující do skupiny o titul) mají náskok pouhého jednoho bodu, výsledek příštího duelu tudíž bude stěžejní. S Plzní v letošním ročníku ženy jednou vyhrály a jednou remizovaly. V případě prohry či remízy Plzně, tak k postupu nepotřebujeme ani bod. Avšak pokud by Plzeň svůj duel s Brnem zvládla, tak budou muset ženy z Ostravy dovézt tři body.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Do dnešního utkání jsme šli v trochu jiném rozestavení a personálním obsazení. Chvilku nám trvalo než jsme s tímto systémem sžili. V týdnu jsme se na to připravovali a tyto věci začínaly fungovat v průběhu prvního poločasu. Oproti minulému utkání jsme museli změnit a zvýraznit důraz v osobních soubojích a aktivitu na stranách. V poločasové pauze jsme hráčky nabádali k obezřetnosti směrem k nakopávaným balonům za obranu, kde Slovácko mělo rychlé hráčky. Za předvedený výkon by si mužstvo zasloužilo vyhrát, ale bohužel jsme inkasovali pro nás smolný gól 20min před koncem zápasu po nedůrazném odkopu. Nicméně postup do skupiny o titul máme ve svých rukách. Záleží jen na nás jak se budeme prezentovat v posledním kole. Věřím, že s tímto výkonem a poctivou hrou utkání zvládneme.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich AAA Auto
Mediální partneři
Náš region Beat radio