FC Slovan Liberec | Rabušic po další last-minute výhře: Naše hlavy jsou nastaveny úplně jinak a věříme si
Menu Další Zavřít Zavřít
21.11.2021

Rabušic po další last-minute výhře: Naše hlavy jsou nastaveny úplně jinak a věříme si

Šimon Knopp
Liberec/Karviná - Slovan do utkání v 15. kole FORTUNA:LIGY proti Karviné nevstoupil zrovna nejlépe, již od 17. minuty prohrával, když se trefil Túlio. Přesto do konce poločasu ještě stihl srovnat z penalty Rabušic. A v samotném závěru, jak už je u libereckých hráčů zvykem, se trefil Júsuf, který rozhodl o těsném vítězství Slovanu 2:1. „Klobouk dolů před kluky, že dokážeme rozhodovat utkání v závěru,“ radoval se z výhry Rabušic.

Jak hodnotíš dnešní utkání?
Byl to těžký zápas. Karviná na nás vlétla a měla slušný začátek. Myslím, že hra se postupně vyrovnávala. Byli jsme silnější na míči, ale nevedlo to k větší šanci, spíše jsme kombinovali po vápno. Karviná dobře bránila a chtěla hrát na brejky. Dostali jsme gól ze standardky, ale poté srovnali z penalty, což nám pomohlo. Myslím, že v první půli jsme byli lepší, měli jsme nějaké pološance, které jsme nedotáhli. Ve druhém poločasu to bylo vyrovnané, mohlo se to překlopit na jednu či druhou stranu. Ale my jsme byli ti šťastnější.

Až do tvé penalty ve 38. minutě se nám nepodařilo ani vystřelit na branku, čím si to vysvětluješ?
Jak už jsem říkal, Karviná měla začátek velmi dobrý. Hráli aktivně a my jsme se s tím těžko vyrovnávali. Postupem času to bylo lepší, ale nedostávali jsme se do ohrožení branky. Karviná dobře bránila...

Penaltu jsi proměnil excelentně, byl jsi rozhodnutý zvolit toto řešení již od začátku?
Musím říci, že už dopředu jsem byl rozhodnutý. V týdnu jsem sledoval Bolka, jakým způsobem chytá penalty, chodil hodně napřed. Takže jsem si to v týdnu zkoušel na tréninku a vcelku mi to šlo. Takže jsem si říkal, že kdyby byla penalta, tak bych to takhle udělal.

Neměl jsi obavy kopnout penaltu po vzoru Panenky? Přeci jen dnes už se nejedná o tolik překvapivé řešení...
Samozřejmě by to vypadalo blbě, kdyby Bolek zůstal stát. Ale je to jedna z variant, buďto kopnout na stranu nebo tímto způsobem. Já se rozhodl takhle. Je to riziko, ale vyjde to nastejno, kdyby trefil stranu tak či tak.

Jak jsi prožíval gól last-minute? Už to vypadalo na dělbu bodů...
Byl jsem na lavičce a shodou okolností jsem se koukal na čas. Byla devadesátá minuta a já si pomyslel, že to je náš čas. Teď to rozhodneme a zaplať pánbůh, že se nám konce zápasů daří. Júsuf se tam skvěle dostal hlavičkou a dal pěkný gól. Klobouk dolů před kluky, že dokážeme rozhodovat utkání v závěru. A to si myslím, že je nejcennější.

Potřetí v řadě se nám podařilo rozhodnout o výsledku utkání v úplném závěru. O čem to podle tebe vypovídá?
Je tam vidět rozdíl oproti začátku sezóny. Naše hlavy jsou nastaveny úplně jinak a věříme si. Věříme si, že zápas můžeme rozhodnout takto na konci. Když se to povede jednou nebo dvakrát, tak to může být náhoda. Ale když už je to potřetí, tak je vidět, že ten duch a víra týmu tam je.

Z posledních čtyř zápasů jste si připsali čtyři výhry. Z nejhoršího jsme, zdá se, venku. Jaké jsou plány a ambice dále?
Teď pojedeme na Spartu, tam to bude samozřejmě těžké. Ale tyto zápasy jsou hezké, nemáme co ztratit, bude dobrá atmosféra... Pro kluky to bude velká škola. Na Spartě se moc hezky vyhrává, když se to povede. My tam můžeme jet s hlavou nahoře a zkusit tam něco předvést.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Avled
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec