FC Slovan Liberec | Libor Kozák: Tak vřelou reakci našich fanoušků po závěrečném hvizdu jsem nečekal
Menu Další Zavřít Zavřít
26.05.2019

Libor Kozák: Tak vřelou reakci našich fanoušků po závěrečném hvizdu jsem nečekal

Tomáš Brhel
Libere/Jablonec - Na hráče Slovanu čekal v neděli odpoledne zápas o všechno. Tentokrát odcestovali do Jablonce, kde potřebovali bodovat a zároveň spoléhat na klopýtnutí Baníku v Plzni, aby si zahráli baráž o účast v předkole Evropské ligy. Slovanu se ovšem nepodařilo prolomit střeleckou smůlu, která je provázela celou skupinou o titul. Dvě gólovky spálil Pázler, a když se ani několik minut před koncem neujala rána Libora Kozáka, který orazítkoval tyč, končí Slovan sezónu až na 6. místě.

Jak byste zhodnotil utkání?
Je to pro nás hlavně obrovské zklamání. Věděli jsme, že šanci na baráž stále máme, ale že o to musíme zabojovat. Mrzí nás, že to nevyšlo, příležitosti jsme k tomu měli.

V jedné z největších šancí Slovanu jste se ocitl několik minut před koncem vy.
A bohužel jsem trefil tyčku. Takové příležitosti bych měl proměňovat, cpal jsem to na bližší tyč a nakonec jsem ji orazítkoval. Pokud zkrátka střela neskončí v bráně, dala se vždy kopnout lépe.

V poločase jste ještě postupovali do baráže stále vy, probírali jste to v šatně?
Věděli jsme o tom, že Ostrava proti Viktorce prohrává. O to víc nás prohra proti Jablonci mrzí. Místo aby nás vědomí toho, že Baník ztrácí, nakoplo, hned jsme dostali gól.

Jak byste zhodnotil své dosavadní působení pod Ještědem?
Rozhodně pozitivně. Jsem rád, že jsem se vrátil na hřiště. Sedl jsem si i se spoluhráči, i s vedením. Možná jsem mohl přidat ještě víc branek. Je ale potřeba stále pokračovat v práci a snažit se zlepšovat.

Do zápasu jste nezasáhl od jeho začátku, ale až v jeho průběhu. Proč?
Na tréninku jsem dostal koňara a nebyl jsem tedy fit na sto procent. Dohodli jsme se tedy, že začnu na lavičce a v případě potřeby nastoupím.

Jak zápas ovlivnily neproměněné šance Jana Pázlera?
Je to škoda. Kdybychom vedli už od druhé minuty, utkání by se určitě vyvíjelo úplně jinak, hrálo by se nám lépe. Poté, co jsme hned z kraje druhého poločasu inkasovali, na nás padla deka a už jsme na to nedokázali reagovat.

Jaký má na utkání vliv fakt, že jeden tým už sezónu v podstatě dohrává, zatímco ten druhý hraje o všechno?
To záleží. Pro nás to mohla být skutečnost jak motivující, tak svazující. Jablonec naopak mohl hrát uvolněně, na druhou stranu mohl zápas podcenit. Záleží tedy vždy na konkrétním utkání.

Jaká nálada panuje v kabině?
Samozřejmě jsme všichni zklamaní. O to víc, že teď zpětně víme, že v případě vítězství proti Jablonci bychom si tu baráž zahráli. Myslím, že jsme si ji za tuhle sezónu zasloužili, nicméně skupina o titul nám zkrátka nevyšla podle představ.

Co říkáte na reakci fanoušků po konci zápasu?
Byl jsem mile překvapen. Z Itálie jsem zvyklý, že po prohraném duelu příznivci své hráče vypískají a po tomhle výsledku jsme si to možná i zasloužili. Když nám tedy po závěrečném hvizdu ve stoje děkovali, byl to skvělý pocit a alespoň trochu nám to zvedlo náladu. Do té Evropy jsme se chtěli dostat i právě kvůli našim fanouškům. Stojí totiž vždy za námi a rozhodně by si to zasloužili.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Dům kultury
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec