FC Slovan Liberec | Kozák a Hornyák před Jabloncem: Derby? Má něco navíc, ale teď jde o vše
Menu Další Zavřít Zavřít
23.05.2019

Kozák a Hornyák před Jabloncem: Derby? Má něco navíc, ale teď jde o vše

Redakce
Liberec - Slovan čeká v neděli veledůležitá bitva. Vydá se na půdu rivala z Jablonce a bude bojovat o účast v kvalifikačním utkání o evropské poháry. Jak vidí nadcházející střetnutí trenér Zsolt Hornyák a útočník Libor Kozák?

Situace v tabulce je jasná. Slovan i Baník mají na kontě po čtyřech odehraných nadstavbových utkáních skupiny o titul 46 bodů a rozhodovat se tak o páté příčce bude až v posledním kole. Zatímco naše mužstvo zamíří k derby do Jablonce a bude potřebovat získat víc bodů než Ostravané, tým Bohumila Páníka čeká v Doosan Areně plzeňská Viktoria.

„Tajně jsem doufal, že MOL Cup vyhraje Slavia. Věřil jsem, že duel s Baníkem zvládne, moc jí gratuluji. Sešívaní nám dali šanci bojovat o Evropu," prozradil trenér Zsolt Hornyák.

„Nejpodstatnější bude co nejlépe zahrát v Jablonci. Nezajímá mě až tolik ostravský Baník, ale spíš náš výsledek. Osobně jeho utkání s Plzní nebudu průběžně sledovat, nikdy jsem netaktizoval na remízu a nebudu ani tentokrát. Chceme vyhrát," pokračoval kouč našeho mužstva.

Poprvé v kariéře atmosféru Podještědského derby okusí Libor Kozák, v prvním jarním vzájemném duelu nesměl totiž naskočit kvůli karetnímu trestu. „Derby si zahraju po delší době, poslední bylo snad ještě v Anglii. První zápas jsem chyběl a o to víc se teď těším. Navíc je to umocněné důležitostí duelu z pohledu tabulky," komentoval útočník oblékající dres s číslem devět.

„Derby má oproti jiným zápasům určitě něco navíc. Pro nás to bude ale ještě daleko důležitější z toho pohledu, že hrajeme o vše. Budeme se snažit být maximálně nachystaní a uvidíme," dodal Kozák.

Poslední zápas nadstavbové skupiny o titul odstartuje v neděli s úderem 15 hodin. Hostit ho bude jablonecká Střelnice.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Kitl
Mediální partneři
rtm plus Hattrick