FC Slovan Liberec | Anketa Sportovec Liberecka: Zbyněk Štiller byl uveden do Síně slávy
Menu Další Zavřít Zavřít
21.02.2024

Anketa Sportovec Liberecka: Zbyněk Štiller byl uveden do Síně slávy

Šimon Knopp
Liberec - V úterý proběhlo v libereckém Centru Babylon vyhlášení nejúspěšnějších sportovců okresu Liberec za rok 2023. Kromě jednotlivých mužstev Slovanu byl oceněn i Ľubomír Tupta a především prezident klubu Ing. Zbyněk Štiller, který byl uveden do Síně slávy sportovců Libereckého kraje. Shrnutí všech ocenění včetně reakcí obou zmiňovaných naleznete v článku níže.

Člen Síně slávy - Ing. Zbyněk Štiller

Zbyněk Štiller je prezidentem Slovanu Liberec již 28 let a jeho jméno je neodmyslitelně spjato i se všem klubovými úspěchy (3x mistr ligy a 2x vítěz poháru). Na ceremoniálu nejúspěšnějších sportovců za rok 2023 byl uveden do síně slávy, prestižní ocenění převzal z rukou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty: „Nezdá se to, ale nějaký čas už to je, co jsem u fotbalu. Je to plejáda zajímavých vzpomínek. Fotbal je přitažlivý a musím říct, že to člověka chytí. My jsme se to snažili dělat tak, aby to bylo zajímavé pro tento region a pro lidi. Samozřejmě, že se dostavily i úspěchy, docela slušné. Ale hlavní je, že máme i fungující akademii a ženský tým. To je myslím naplnění motta, že fotbal je pro všechny. Dělá to radost,“ konstatoval oceněný Zbyněk Štiller.

Deváté místo Ľubomíra Tupty

Mezi jednotlivci v kategorii dospělých byl dále oceněn i liberecký útočník Ľubomír Tupta. Jeho skvělé výkony (nejproduktivnější fotbalista týmu roku 2023 i postup s reprezentací Slovenska na ME) mu vynesly devátou příčku: „Určitě je každé ocenění pro hráče jedno velké plus. Já jsem velmi rád, že to tento rok padlo na mě. Musím dále pracovat, aby ocenění bylo ještě více. Uplynulý rok můžu určitě hodnotit pozitivně, jak klubově, tak i individuálně. Jako tým jsme dosáhli sedmého místa a jsem i velmi rád, že jsem byl u postupu reprezentace,“ ohlížel se za rokem 2023 Ľubomír Tupta.

Další ocenění Slovanu Liberec

Mezi další oceněné sportovce okresu Liberec za rok 2023 dále patřily naše dorostenecké týmy, které si vybojovaly účast v nejvyšší soutěži. Zatímco dívčí výběr obsadil páté místo mezi kolektivy mládeže, chlapci skončili na druhé pozici.

V kolektivech dospělých nechyběl ani A tým Slovanu Liberec, jenž obsadil páté místo. Dále byli ocenění i dva naši trenéři, a to konkrétně Pavel Čapek (trenér dorostu U19) a Petr Myslivec (s týmem žen čtvrté místo v lize a postup s reprezentací žen do skupiny A ligy národů).

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Nisa Liberec
Mediální partneři
Beat radio Rádio Impuls
×
Dnes v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B