FC Slovan Liberec | Akademie mládeže může fungovat i díky podpoře z veřejných zdrojů
Menu Další Zavřít Zavřít
05.02.2020

Akademie mládeže může fungovat i díky podpoře z veřejných zdrojů

Akademie
Fotbalová akademie mládeže obdržela v roce 2019 od Libereckého kraje dvě dotace na svoji činnost, o nichž se více dočtete v tomto článku. Vážíme si všech obdržených finančních prostředků, jelikož nám výrazně napomáhají ke zkvalitňování tréninkového procesu a celkové péči o naše sportovce, a za jejich přidělení děkujeme.
  1. V rámci programu 4.26 s názvem „Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže ve sportovních organizacích“ dotaci ve výši 300 000,- Kč, kterou vynaložila na služby kondičních trenérů. Ti poskytují naší mládeži odborné tréninky počínaje kategorií U7 a konče kategorií U19. U nejmenších kategorií se jedná o všestrannou pohybovou průpravu, v žákovských kategoriích o specializovanou přípravu ve sportovních třídách na základní škole a v nejstarších dorosteneckých kategoriích o vrcholový trénink v posilovně a na hřišti například s podporou GPS tracking systému, který hlídá hráče po kondiční stránce téměř na každém tréninku.
  2. Individuální dotaci ve výši 2 000 000,- Kč použila naše akademie především k financování ubytování našich hráčů na internátním zařízení. To se týká především nově příchozích hráčů, kteří se musí za sportem a studiem stěhovat ze svých domovů. Slovan Liberec těmto hráčům mimo jiné přispívá na stravování nebo na doučování anglického jazyka. Nedílnou součástí využití této dotace je také pokrytí části výdajů spojených s autobusovou dopravou hráčů k přípravným a mistrovským utkáním a příspěvek na pronájmy sportovišť.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Eurovia
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec