FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Bohemians 1905 B - Slovan B 2:4
Menu Další Zavřít Zavřít
16.09.2019

B-tým uspěl na horké půdě Bohemky! Po první půli vedl už 3:0

Redakce
Praha/Liberec - Zápas dvou rozdílných poločasů. Tak by nejlépe šlo nazvat utkání mezi béčkem Slovanu a Bohemians, v první půli nastřílelo naše mužstvo hned tři góly, ve druhé pak bránilo vedení. Prosadili se i královští střelci Yu s Vrabcem.
6.kolo, pondělí 16.9.2019, 13:00
Bohemians Praha 1905 B Bohemians Praha 1905 B
2:4
(0:3)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
Bohemians Praha 1905 B: Kouba – Václavík (C) (46. P. Vala), Vondra, Bederka, Buneš (46. Zeman), Begič, Nátr, Le Tuan (70. Osmančík), Dostál, Vrána (46. Ogiomade), Puškáč
FC Slovan Liberec B: Vliegen - Koscelník, Alan, Dvořák, Baláž (68. Šulc) - Michal, Beran (62. Šíma), Vrabec - Dordič, Yu, Gembický (87. Kratochvíl)
Branky: 59. P. Vala, 78. Vondra – 24. Yu, 26. Beran, 30. Vrabec, 89. Šíma. Rozhodčí: Nedvěd – Šimeček, Plzák. Diváci: 70.

Reportáž

V úvodních minutách utkání byl vidět Gembický, jeho příležitostem ale chyběla větší přesnost. Po faulu Bederky na Yua zahrávali Liberečtí standardní situaci, míč poslal na bránu Koscelník, ale viník předchozí situace nakonec jeho pokus stihl přizvednout nad bránu. Slovan se nakonec přece jen dostal do vedení a připravil Klokanům šestiminutovku hrůzy.

Ve 24. minutě se Dordič protáhl obranou Bohemians a předal míč Yuovi, který potvrdil své střelecké instinkty a poslal naše mužstvo do vedení. Jen o chvíli později posunul míč na osu hřiště Dominik Gembický, který vyzval ke skórování Michala Berana. Talentovaný záložník se nemýlil, Kouba se natahoval marně.

Neuběhly ani další čtyři minuty a skóre se měnilo znovu. Milan Vrabec se po pohledné individuální akci prosadil počtvrté v sezoně a přidělal domácímu trenéru Hruškovi další vrásky na čele. Slovan si až do konce poločasu skóre pohlídal, po pauze však zelenobílí hned třikrát vystřídali.

Právě jeden z nováčků na hřišti se postaral o snížení libereckého náskoku. Patrik Vala nejprve svou ranou levačkou jen těsně přestřelil břevno, pak křižnou hlavičkou uklidil míč po centru Begiče. Aktivita Klokanů i nadále rostla, v 73. minutě zkusil štěstí Osmančík, ale míč mezi Vliegenovy tyče nenasměroval.

Bohemka se dočkala zanedlouho. Hrdina předchozí situace přiťukl balon v šestnáctce Janu Vondrovi, a i když Vliegen na pokus dosáhl, zastavit ho nedokázal. Slovan si ale vybojovaný náskok z první půle vzít nenechal. Minutu před koncem základní hrací doby vyskočil po jednom z centrů nejvýše v pokutovém území nikým nehlídaný Marek Šíma a dal výsledku definitivní podobu. Béčko porazilo Bohemians 1905 4:2.

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): „Šlo o zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme hráli tak, jak bychom chtěli hrát: aktivně a v pohybu. Kromě tří gólů jsme měli i další šance. Do druhé půle jsme naopak nevstoupili dobře. Byli jsme pasivní a trest přišel po standardní situaci. Následně jsme se vůbec nemohli dostat do hry, prohrávali jsme souboje a ztráceli míče. Soupeř snížil na 2:3 a znervózněli jsme. Branku na 4:2 z našeho pohledu jsme dali v 89. minutě, to už bylo po zápase."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Masea
Mediální partneři
Rengl rtm plus