FC Slovan Liberec | Bylo tam hodně chyb a ztrát, říká Chaluš po Teplicích
Menu Další Zavřít Zavřít
05.05.2024

Bylo tam hodně chyb a ztrát, říká Chaluš po Teplicích

Martin Soukup
Teplice/Liberec - Po prohře 0:2 na teplických Stínadlech bude muset Slovan dohánět dvougólové manko. Na pozápasové tiskové konferenci odpovídal k tvrdému duelu Matěj Chaluš, který věří, že ještě dokážeme postoupit. “Jsem přesvědčený, že to bude úplně jiný zápas,” burcuje do odvety své spoluhráče.

Jak moc vás mrzí dnešní prohra s Teplicemi?

Teď po utkání mě to štve hrozně moc, protože jsme si to takhle nepředstavovali. Veškerou přípravu tento týden jsme věnovali tomuto zápasu a teď po zápase to hodně bolí. Je to poločas, play off a já věřím a jsem přesvědčený, že to bude úplně jiný zápas.

Běží ti v hlavě tvá šance?

Běží, ale už mám v hlavě ten další zápas. Budu to chtít využít k tomu, abychom příští zápas doma zvládli.

Jak moc vám chyběl Jan Žambůrek?

Bylo to těžké. Celou sezonu nám chybí hráči jako Christian Frýdek, Dominik Plechatý a další. Patřili k nejlepším hráčům, ale i tak se s tím statečně rveme. Chceme dál postoupit, věřím, že to zvládneme.

Jak moc mrzel především ten druhý gól v závěru utkání? Přeci jenom výsledek 0:1 by vypadal do odvety o něco lépe...

Může to hrát roli. Bylo tam moc chyb, moc ztrát, nebyl tam až takový důraz. Něco si z toho musíme vzít. Měli jsme dost šancí a v jeden moment podle mne jasnou penaltu. Bylo to za stavu 0:0, byl by to úplně jiný zápas. Štve nás to hodně, musíme tento vztek přenést do odvety.

Teplice daly obě branky z dálky. Co bylo špatně?

Bylo to asi totožné s domácím zápasem, kdy jsme prohrávali 2:0 po pár minutách. Tam jsme také dostali góly za vápnem. Do šancí jsme je moc nepouštěli, stejně jako dnes. Zřejmě to vypovídá o individuální kvalitě hráčů, i když máme také velkou kvalitu. Doufám, že to bude doma znát.

Teplice byly v obou zápasech daleko efektivnější. Co musíte změnit do odvety?

Musíme být prostě hladoví, dovést to do branky jakkoliv. Hlavně od první minuty si za tím jít. Věřím, že do toho půjdeme už od prvního tréninku v úterý a budeme mít v hlavách jen to, že půjdeme dál, že jiná cesta neexistuje.

Čím jsou Teplice pro vás nepříjemné, že jste je ani ve třetím zápase v sezoně ještě neporazili?

Zakládají si na soubojích, tvrdé hře. Myslím si, že těmi souboji a efektivitou nás dnes porazili, prostě daly dva góly, je jedno jaké, ale těmi souboji a vyhranými odraženými míči dominují.

Co říkáš na zranění Kulenoviće?

Viděl jsem to z dálky, ale doufám, že bude ready na další zápas, a že i toto použije jako motivaci k tomu, aby dával ještě více gólů.

Zatrnulo ti v tu chvíli?

Určitě, ale celý zápas byl tvrdý a tohle jsem přeci jenom viděl z dálky. Když jsem viděl Mariose Pourzitidise, jak mu krvácí oko, tak jsem byl více nervózní. To jsem se více bál, jestli z toho nebude nějaký větší problém. To je fotbal. Ukazuje to, jak moc náročný soupeř Teplice jsou a jak moc bojují.

Daniel Fila vám ve všech třech zápasech vstřelil gól. Čím to je?

Je to kvalitní hráč. Dal nádherný gól, myslím si, že udělal za ty sezony velký progres. Od té doby, co odešel ze Slavie, tak má důvěru a hraje. My si musíme poradit s jakýmkoliv hráčem. Ať proti nám hraje kdokoliv, my ho musíme zvládnout odbránit.

Co se stalo Mariosovi Pourzitidisovi?

Já jsem to také neviděl. Na hřišti to asi nikdo neviděl, protože ten míč byl už pryč. Myslím, že spolu nějak padali, ale to oko vypadalo špatně. Když se na jeho tvář podíváte teď, tak nevypadá, že by hrál fotbalový zápas.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Profipoint ČSOB
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec
×
Dnes v 10:15
FK Chlumec nad Cidlinou
FC Slovan Liberec B