FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Dukla 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
09.10.2020

Přípravný zápas s Duklou se vydařil, zvítězili jsme 3:0

Ondřej Marko
Liberec/Mnichovo Hradiště – Kvůli novým vládním nařízením byl přípravný zápas s pražskou Duklou posledním před Evropskou ligou. V Mnichově Hradišti jsme v první poločase jasně přehrávali Duklu a Imad Rondić dokázal vstřelit dvě branky. Ve druhé části se po několika střídáních hra více vyrovnala, ale drama se nekonalo, protože Jan Šulc přidal poslední gól na 3:0.
M.Hradiště, pátek 9.10.2020, 11:00, Mnichovo Hradiště
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:0
(2:0)
FK Dukla PrahaFK Dukla Praha
FC Slovan Liberec:

Knobloch – Fukala, Kacharaba (46. Tijani), Jugas, Mikula (46. Kosek) – Pešek (46. Beran), Barac (46. Šulc), Rondić, Nešický, Mosquera – Rabušic (46. Pourzitidis)

Náhradníci: Hasalík – Tijani, Kosek, Šulc, Beran, Csáno, Pourzitidis

FK Dukla Praha:

Kinský – Kinský – Dancák, Piroch, Chlumecký – Krunert (46. Ullman), Kozma – Kovaľ, Seung Bin (46. Fišl), Buchvaldek (46. Kozel), Ugwu – Hadaščok (46. Fábry)

Náhradníci: Rada – Fábry, Fišl, Kozel, Ullman

Branky: 17. Rondić, 29. Rondić, 84. Šulc


Reportáž

Slovan vstoupil do utkání aktivně, hned v první minutě se dral do útoku na levé straně, obrana však zvládla vše zneškodnit. Pak se do hry dostala Dukla, která si vybojovala dva rohové kopy. Z druhého dokonce zakončila hlavou, ale sudí odpískal ofsajd. Brankář Kinský předvedl dva velmi dobré zákroky během intenzivního tlaku Slovanu. Do vápna propadl centr na Rondiće, jehož silnou střelu vyrazil nohou. Po kombinaci se k další razantní střele dostal Mosquera, jeho pokus těsně pod břevno vyrazil na roh.

Další ofenzivní nátlak Slovanu zvládla Dukla zastavit pouze za cenu faulu. K přímému kopu z nebezpečné vzdálenosti se postavil Mosquera, který do vápna poslal krásný točený centr. Ten dolétl až těsně před brankáře, kam se jako první dostal Imad Rondić a úspěšně zakončil hlavou. Dukla si také zvládla vypracovat nějaké šance, například když velmi vysoký míč propadl na útočníka Ugwu. Ovšem jeho střelu z hranice šestnáctky měl Knobloch pod kontrolou.

Další útok Dukly jsme odvrátili a dostali se do rychlého brejku. Balón jsme dostali na pravou stranu na Rabušice a jeho rychlý nízký centr se odrazil od bránícího hráče k Fukalovi. Ten poslal mezi dvěma obránci pohotovou přihrávku na osamoceného Imada Rondiće, který už zavěsil míč do pravého horního rohu brány Dukly. Krátce po gólu poslal soupeř dobrý míč za obranu, po kterém se natáhl rozběhnutý hráč Dukly. Včas zvládl vystartovat Knobloch a střelecký pokus odvrátil na roh.

V úvodu druhého poločasu jsme zkusili prolomit obranu soupeře pravou stranou a to hned dvakrát. Bohužel se to nepovedlo a Dukla dále více držela balón. Hráči v modrém se pokusili ohrozit soupeřovu bránu pěknou a rychlou kombinací na jeden dotyk. Vysoký lob Nešického ale skončil v náručí gólmana Kinského. Obrovskou šanci měl střídající Šulc, když dostal skvělou vzdušnou přihrávku od Barace v moment, kdy si naběhl do úplně prázdného místa v malém vápně. Bohužel míč netrefil dobře a na konci akce byl odkop od brány.

Hra v druhém poločase byla mnohem vyrovnanější a nabídla méně šancí. Do další příležitosti se dostal opět Jan Šulc, tentokrát ji úspěšně proměnil. Když byl z pravé strany vyslán dlouhý vysoký centr, tak se Šulc hezky uvolnil a utekl obraně. Míč si zpracoval na hranici šestnáctky odrazem od hrudi a těsně před vybíhajícím brankářem ho poslal do středu brány. Po brance se Dukla snažila kombinací přiblížit naší bráně, ale nepodařilo se. Po našem útoku zkusil soupeř v 89. minutě rychlý brejk, Ugwu trefil razantní střelou břevno. Další nebezpečná akce se už nekonala, Slovan vyhrál 3:0.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Medynský (FC Slovan Liberec): „Myslím, že jsme viděli velmi kvalitní utkání, mělo perfektní tempo. Dukla je mužstvo, které se snaží kombinovat. Ovšem si myslím, že jsme vyhrávali osobní souboje a první poločas jsme zvládli výsledkově výborně, vedli jsme 2:0. Oboustranně to byl agresivní, běhavý fotbal. V druhém poločase jsme vystřídali několik hráčů, ale tempo neupadlo, naopak se pokračovalo v kvalitní hře. My jsme přidali ještě jednu branku, soupeř měl ale také takové dva tři náznaky. Možná trochu víc držel míč, my jsme výbornými výpady za obranu soupeře zlobili a zaslouženě vyhráli.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
eFotbal Beat radio