FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Karviná - FCSL 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
21.02.2021

Slovan remizoval s Karvinou 1:1, branku vstřelil Rondič

Redakce
Karviná/Liberec – Slovan v Karviné prodloužil sérii zápasů, v nichž bodoval, na číslo čtyři. Naše mužstvo vedlo po brance Imada Rondiče z 57. minuty, domácí však vzápětí vyrovnali Christiánem Hercem. I přes další četné šance gól nepadl a duel tak skončil remízou 1:1.
20.kolo, neděle 21.2.2021, 14:00
MFK Karviná MFK Karviná
1:1
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
MFK Karviná: Bolek – Jursa, Dramé, Šindelář, Mazáň – Tavares (80. Janečka), Herc, Ostrák (67. Mangabeira), Smrž (62. Čmelík), Bartošák (67. Mikuš) – Papadopulos (80. Haša)
FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula – Purzitidis, Mara (65. Rabušic) – Pešek (78. Nečas), Sadílek, Mosquera – Rondič (82. Faško)
Branky: 60. Herc - 57. Rondič. Rozhodčí: Hrubeš – Kotalík, Mikeska. (VAR: Machálek). ŽK: 64. Bartošák (KAR).

Reportáž

Domácí v úvodu duelu výrazně zahrozili, už v páté minutě přiťukl Papadopulos míč na hranici vápna Ostrákovi, který rychle vystřelil. Knobloch kvalitním zákrokem vytěsnil ránu mimo tři tyče. Z následného rohového kopu ještě hlavičkoval u zadní tyče stoper Dramé, nicméně zacílil pouze nad břevno.

Ve 20. minutě pro změnu napřáhl Christián Herc, rána z voleje si ale cestu mezi tři tyče rovněž nenašla. Na druhé straně po rychlém brejku střílel po sklepnutí Peška Purzitidis, ovšem z krkolomné pozice bránu netrefil ani on. Těsně před přestávkou musel ještě Knobloch vytáhnout zákrok proti pokusu Bartošáka, na dvakrát se mu povedlo míč zkrotit.

Krátce po pauze se dostal do obrovské šance Pešek, který po vyhraném hlavičkovém souboji Rondiče ve vápně stanul tváří v tvář Bolkovi. Karvinský gólman skvělým zásahem šanci zneškodnil. Další nebezpečná situace už však úvodní brankou duelu skončila. Jakub Jugas skvělým pasem vyzval k rychlému kontru Jhona Mosqueru, ten předložil míč osamocenému Imadu Rondičovi a talentovaný střelec se ve stoprocentní šanci nemýlil.

Radost našemu mužstvu vydržela jen chvilku. V 60. minutě dostal až trestuhodně příliš prostoru na levé straně Christián Herc a svižnou přízemní ranou k levé tyči překonal Knoblocha. Bylo vyrovnáno. Obě mužstva se s remízou nechtěla spokojit a dále se předháněla v ofenzivních výpadech.

Velkou šanci měl střídající Mikuš, kterému prodloužil chytře míč Tavares, bránu z dobré pozice však netrefil. Na druhé straně zase Chalušovu gólovou ránu vykopl jeden z obránců na brankové čáře, následná vyložená příležitost Rabušice skončila jen hlavičkou mimo tři tyče. Jelikož další branka již nepadla, obě mužstva se rozešla s remízou 1:1. Slovan bodoval již počtvrté v řadě.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): „Chtěli jsme vyhrát, ale respektujeme sílu soupeře v domácím prostředí. Minulý týden dala Karviná tři branky na Spartě kvalitnímu týmu, znám navíc práci Juraje Jarábka, jde o velmi dobrého trenéra. Ve druhé půli jsme šli do vedení a měli jsme víc šancí než soupeř, mohli jsme vyhrát, ale to bychom museli přidat branky. Nedali jsme, remíza 1:1 a bod zvenku je ok.“

Juraj Jarábek (MFK Karviná): „Liberec je fyzicky velmi vyspělý tým, hraje jednoduchý fotbal. Strašně moc soubojů, druhá nejlepší obrana v lize, to o něčem svědčí. Mají výborná křídla Peška s Mosquerou, hlavním cílem bylo je eliminovat. Vstup do zápasu jsme měli dobrý, Knobloch nám chytil čistou šanci. Říkal jsem klukům, že to bude zápas o jednom gólu. Postupem času byl Liberec stále agresivnější, měl dobrou přechodovou fázi. Pak jsme inkasovali po gólu ze situace, na kterou jsme kluky upozorňovali. Liberec využil naše zaváhání. Otevřená pravá strana, výborný centr a 0:1. Naštěstí Herc hned srovnal. Dal třetí gól z posledních čtyř zápasů, to je na středového hráče skvělé. Jsme rádi za bod, remíza je po tom průběhu zasloužená. Kluci zápas odbojovali."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled DB Schenker
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact