FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Jablonec 2:2
Menu Další Zavřít Zavřít
19.10.2019

Slovan v 52. Podještědském derby, i přes zlepšení ve druhé půli, dokázal pouze srovnat na 2:2

Šimon Knopp
Liberec - Slovan se ve 13. kole FORTUNA:LIGY představil v rámci 52. Podještědského derby v domácím prostředí proti Jablonci. Liberečtí museli po inkasovaném gólu v první půli dotahovat skóre a podařilo se jim nakonec pouze srovnat výsledek, za Slovan se trefili Mikula a Pešek. Svěřenci trenéra Hoftycha dokázali prolomit nepříznivou bezbrankovou sérii proti Jablonci, ale z výsledku se příliš radovat nemohou, protože berou pouze bod za remízu 2:2.
13.kolo, sobota 19.10.2019, 14:30
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:2
(0:1)
FK JablonecFK Jablonec
FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula (C), Kačaraba, Chaluš, Hybš - Karafiát (46. Oscar), Mara - Pešek (72. Malinský), Baluta, Potočný - Kuchta (78. Yu)

Náhradníci: Knobloch - Koscelník, Breite, Oscar, Beran, Malinský, Yu

FK Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Hübschman (C) - Jovović (76. Pilík), Kratochvíl, Považanec (74. Kubista), Sýkora - Doležal (90+2. Chramosta)

Náhradníci: Hanuš - Jugas, Pilík, Hämäläinen, Acosta, Chramosta, Kubista

Branky: 51. Mikula, 57. Pešek - 44. Sýkora, 52. Kratochvíl

Žluté karty: 69. Baluta, 90+1. trenér Hoftych a asistent Medynský - 61. Krob, 72. Hübschman

Rozhodčí: Pechanec - Koval, Vlček
Diváci: 5555


Reportáž

V prvním útoku se představil Jablonec, který hned ve druhé minutě vybojoval i roh, ale větší ohrožení branky jsme neviděli. Slovan se snažil rozvíjet především rychlé útoky po křídlech, ovšem hráči měli často problém při zpracování míče. V úvodní dvacetiminutovce platilo, že domácí hráči drželi míč na svých kopačkách, snažili se tvořit směrem dopředu, ale bez úspěchu. Ve 26. minutě poslal pěkný centr do vápna Kratochvíl, Doležal se natahoval marně. O chvíli později se do brejku hnala trojice Doležal, Sýkora a Jovović, akci zakončili střelou, kterou skvěle zablokoval Kačaraba.

Svědky největší šance jsme byli ve 36. minutě, Jovović si vzal míč a zpoza vápna vyslal jedovatou střelu, která skončila na tyčce. Krásný defenzivní moment předvedl Kačaraba, když skluzem čistě zastavil unikajícího Sýkoru a přerušil nebezpečnou šanci Jablonce. Těsně před koncem prvního poločasu přišel gól do kabin. Po centru z levé strany se prosadil nikým nehlídaný Jan Sýkora, jenž uklidil míč za záda Nguyena.

Do druhého poločasu Slovan vstoupil podstatně lépe. V 51. minutě se trefil po centru Hybše kapitán Honza Mikula. Radost ze srovnání netrvala dlouho, po akci z pravé strany ve skluzu dokázal překonat Nguyena Miloš Kratochvíl. Po rychlých dvou brankách se hrálo nahoru dolů. Mara nejprve vyzkoušel pozornost Hrubého střelou ze střední vzdálenosti, následovala akce Hybše, kterému se nepovedlo prostřelit vybíhajícího brankáře hostí. V 57. minutě se blýskl dloubáčkem za obranu Baluta, nastartoval Jakuba Peška, jenž procedil z úhlu míč do branky.

Hráči Slovanu ve druhé půli ožili a snažili se výsledek otočit. Zajímavou hlavičkovou příležitost měl po centru Baluty Potočný, avšak mířil pouze nad brankovou konstrukci. Šest minut před koncem vyslal velmi dobrou střelu střídající Pilík, zamířil těsně mimo tři tyče. V 89. minutě byl faulován před pokutovým územím Potočný. Standardní situaci si vzal na starost sám faulovaný, ale jeho točený pokus Hrubého neohrozil. Velkou šanci spálil Potočný, když po centru Malinského zakončoval hlavičkou na zadní tyči, bohužel míč netrefil ideálně. Záhy rozhodčí odpískal konec zápasu a 52. Podještědské derby skončilo nerozhodně 2:2.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Petr Rada (trenér Jablonce): "Na jednu stranu jsem zklamaný, na druhou spokojený. Jeli jsme do Liberce a věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání. Celkově si myslím, že jsme v prvním poločase kontrolovali hru a byli lepší. Sice nebyly velké závary před brankou, i přesto jsme trefili tyčku a dali branku. Do druhé půle jsme chtěli jít se stejnou taktikou. Pro domácí bylo asi klíčovým momentem střídání Oscara, přinesl oživení do hry. Začali jsme mít s hrou Liberce problémy a byli jsme potrestaní po centru ze strany. My jsme hned z protiútoku využili krásnou akci a znovu se dostali do vedení. Domácí se ale dokázali oklepat a srovnat na 2:2. Poté to bylo více soubojové utkání, nevyužili jsme brejkové příležitosti. Nakonec remízové utkání a pro nás to je plusový bod, ceníme si ho. Myslím si, že to bylo dobré utkání, mělo to náboj derby."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "První poločas nám nevyšel podle našich přestav. Chtěli jsme hrát rychle nahoru a hráli jsme spíše pomalu dozadu. Byli jsme o krůček všude později. Když už jsme měli nějaké náznaky centrů, tak jsme je pokazili. Na konci půle nás potrestal hlavičkou jeden z nejmenších hráčů na hřišti. V kabině jsme si určité věci vyříkali a rozhodli se poslat do hry Oscara. Ve druhé půli jsme rychle vyrovnali krásnou brankou Mikuly, bohužel jsme kvůli nekoncentrovanosti rychle inkasovali. V závěru jsme měli dva trestné kopy a hlavičku Potočného, která se dala vyřešit lépe."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia Knorr-Bremse
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick