FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Teplice 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
14.09.2019

Slovan remizoval s Teplicemi 1:1, jediný gól dal z penalty Potočný

Redakce
Liberec - Slovan remizoval s Teplicemi 1:1. Obě branky padly během atraktivního začátku utkání. Už ve 3. minutě se prosadil Petr Mareš, v 17. minutě vyrovnal z nařízeného pokutového kopu Roman Potočný. Za naše mužstvo poprvé nastoupil rumunský záložník a útočník Alexandru Baluta, odehrál 76 minut.
9.kolo, sobota 14.9.2019, 16:30, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(1:1)
FK TepliceFK Teplice
FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš – Breite (C), Karafiát – Malinský (62. Pešek), A. Baluta (76. Musa), Potočný – Kuchta (54. Oscar).
FK Teplice: Grigar – Vondrášek (C), Čmovš, Shejbal, P. Mareš (50. Hyčka) – Žitný, Kodeš, Kučera, Moulis (79. Paradin) – Jakub Řezníček, Vyhnal (69. Jindráček).
Branky: 17. Potočný (z pen.) - 3. Mareš
ŽK: 58. Potočný - 81. Řezníček.
Rozhodčí: Hrubeš – J. Kubr, Z. Vaňkat.
Diváci: 3 218
Diváci: 3218

Reportáž

Vstup do utkání se Slovanu příliš nepovedl. Po nařízené standardní situaci z pravé strany se pohlednou střelou k bližší tyči prosadil Petr Mareš. Srovnáno mohlo být jen o chvíli později, Kuchta se však ubíhajíc sám na gólmana neprosadil, Gridar pak skvěle vychytal i Malinského dělovku z pravé strany.

Naše mužstvo pokračovalo v aktivním výkonu a po přistrčení Potočného Shejbalem v šestnáctce byla nařízena penalta. Míč si postavil sám faulovaný Roman Potočný, který svou střelu namířil přesně do levého horního rohu.

Vzápětí měl práci zase liberecký gólman, jenž na poslední chvíli ztečoval další Marešovu dalekonosnou střelu z trestného kopu na rohový kop. V závěru poločasu zahrozil Slovan. Baluta našel přesným pasem před bránou volného Malinského, nicméně ten včas nedokázal reagovat a neprosadil se ani dorážející Breite.

Ihned po pauze se do velké šance propracovali hosté. Kučera dlouho držel v šestnáctce míč na kopačce a nakonec i vystřelil. Nguyen s obránci situaci vyřešili, když dostali míč na rohový kop. Slovan zahrozil až v 69. minutě, kdy Potočný hlavičkoval po rohovém kopu jen těsně nad břevno.

V závěru se ještě dvakrát ukázal Jakub Pešek, nejdřív nedokázal zakončit svůj brejk vstříc Grigarovi a v 87. minutě poslal míč na hlavu Musovi, který jen těsně hlavičkou minul. Duel tak nakonec skončil remízou 1:1.

Tisková konference s trenérem Pavlem Hoftychem:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Hoftych (trenér Liberce): „Trenér Jindřich Trpišovský říkal, že po reprezentační pauze bývají zápasy zvláštní, musím s tím souhlasit. Nebyl to pěkný zápas pro diváka a ani pro nás. Mareš nás v úvodu nachytal gólem na první tyč. Na můj vkus soupeř zahrával příliš standardních situací. Vyrovnali jsme brankou Potočného po penaltě, kterou vybojoval. Věřili jsme, že dokážeme ve druhé půli využít nepříjemně zapadajícího sluníčka. Dostali jsme se do slibných příležitostí jen třikrát a ani jsme je nevyřešili dobře. Nejsme s výkonem ani s výsledkem spokojeni."

Pavel Drsek (asistent trenéra Teplic): „Pro nás jde o velmi cenný bod. Chtěli jsme vyhrát, hráči si byli vědomi důležitosti utkání. Hra byla boj, přidaná hodnota a fotbalovost nebyla z naší strany taková. Jsme spokojení s nasazením a chutí odvézt body domů do Teplic. Penalta byla zbytečná, Shejbal šel do souboje pozdě, možná bychom nebýt jí dokázali udělat v Liberci i víc."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva ITADECO
Mediální partneři
Rengl Hattrick