FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Dukla - FCSL 2:2
Menu Další Zavřít Zavřít
17.09.2018

Juniorka na Dukle vedla 2:0, nakonec se však vrací s bodem

Redakce
Praha - Po reprezentační pauze se naše juniorka vrátila do akce v pondělí na hřišti pražské Dukly. Do zápasu vstoupila dobře a v úvodu druhé půle si vytvořila už dvoubrankový náskok, nakonec se však musela smířit s bodem za remízu 2:2.
8.kolo, pondělí 17.9.2018, 14:00
FK Dukla Praha FK Dukla Praha
2:2
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Dukla Praha: Janda – Mašek, Kosík (33. Neca), Breda, Souček, Kott (C), Burget (60. Schneider), Bezdička, Vyleta, Janko (55. Kubů), Štursa (83. Šolaja).
FC Slovan Liberec: Vliegen – Köstl, Prokš, Ulbrich, Fukala, Koscelník, Petr (83. Baláž), Kazda (71. Vébr), Michal (71. Lehoczki), Dorley, Gembický (90. Drahoš).
Branky: 57. Burget, 67. Bezdička - 18. Ulbrich, 54. Koscelník. Rozhodčí: Váňa – Kotalík, Petřík. ŽK: bez karet.

Reportáž

Slovan do utkání vstoupil s belgickým brankářem Olivierem Marcem Vliegenem, který přišel na sever Čech na testy a který se hned v sedmé minutě musel předvést proti dalekonosné střele, již vyrazil na roh. O deset minut později se na druhé straně do zajímavé šance dral Oscar Dorley, ale jeho pokus rovněž vyrazil gólman do bezpečí.

Zato vzápětí už se skóre poprvé měnilo. Tom Ulbrich napřáhl k ráně ze zhruba dvaceti metrů a míč zapadl k tyči. Oscar i Ulbrich si v dalších minutách vytvořili i další zajímavé příležitosti, znovu se jim však nedařilo brankáře Jandu překonat. V závěru první půle ještě Slovan zahrozil z rohu, hlavička však dolétla pouze do rukavic gólmana. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro naše mladíky.

Brzy po startu druhé půle bylo dokonce ještě lépe. Slovan dostal příležitost zahrávat pokutový kop, s nímž si Martin Koscelník poradil a nedal Jandovi šanci zasáhnout. Jen o chvíli později ale unikli domácí do rychlého brejku, David Burget dostal míč do vápna a překonal vybíhajícího Vliegena.

Kontaktní gól domácí nakopl a v 67. minutě bylo dokonce srovnáno. David Bezdička se dostal k odraženému balonu uvnitř velkého vápna a z otočky prudkou ranou překonal bezmocného gólmana. S vyrovnaným skóre najednou jako by se na kopačky obou celků vkradla nervozita, řada šancí končila už v samotném počátku.

Slovan si v závěru počínal poněkud aktivněji a zahrozil z rohu, ale Janda nemusel zasahovat. Zajímavou příležitost měl dvě minuty před koncem Ulbrich, který rozehrával přímý kop z hranice velkého vápna, ale pouze přestřelil. V samém závěru ještě centroval Oscar, ovšem míč přistál pouze v rukavicích brankáře Jandy. Oba celky se tak rozešly remízou 2:2.

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): V úvodu byla Dukla lepší, ale po zhruba 15 minutách jsme se rozehráli a začali jsme si vytvářet šance. Branku jsme však vstřelili pouze po střele Ulbricha. Ve druhé půli jsme se po proměněné penaltě ujali dvoubrankového vedení, ale od té doby jako bychom přestali hrát. Soupeř toho využil a vyrovnal na konečných 2:2. Jako by nám druhý gól spíše ublížil, po něm jsme přestali být aktivní, což mě mrzí.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Dům kultury
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus