FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Mladá Boleslav - FCSL 1:2
Menu Další Zavřít Zavřít
15.04.2019

Slovan vyhrál dohrávku na hřišti Mladé Boleslavi po trefách Potočného a Malinského 2:1

Tomáš Honzejk
MLADÁ BOLESLAV - Svěřenci Zsolta Hornyáka hráli dohrávku 28. kola v automobilovém městě, tedy Mladé Boleslavi. Severočeský tým se před zápasem nacházel na šestém místě, což je poslední postupové místo ve skupině o titul. Slovan okupoval osmou pozici s dvoubodovou ztrátou na soupeře. Po trefách Potočného a Malinského se Liberec dočkal venkovní výhry po více jak pěti měsících a vystřídal Mladou Boleslav na šestém místě tabulky.
28.kolo, pondělí 15.4.2019, 18:00, Adidas Aréna
FK Mladá Boleslav FK Mladá Boleslav
1:2
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Mladá Boleslav: Šeda - Fulnek, Jugas, Hájek, Marco Túlio (66. Ladra) - Hubínek, Tataev (64. Takács), Bucha (46. Mareš), Přikryl - Matějovský (C) - Mešanovič

Náhradníci: Stejskal - Ladra, Mareš, Takács, Wiesner, Klíma, Provazník

FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite (C), Mara (60. Pešek), Oscar - Malinský (91. Vuklišević), Kozák (88. Musa), Potočný

Náhradníci: Knobloch - Pázler, Pešek, Micovčák, Musa, Fukala, Vuklišević

Branky: 90+2 Přikryl z pen. - 67. Potočný, 89. Malinský

Žluté karty: 20. Bucha, 29. Přikryl, 50. Tataev, 51. Matějovský, 82. Takács - 7. Kačaraba, 52. Kozák, 90+2 Vuklišević

Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Dresler


Diváci: 3058

Reportáž

První šanci utkání si vytvořil v 5. minutě Slovan. Centr Potočného vyboxoval brankář Šeda ke Koscelníkovi. Jeho pokus o zem ale branku těsně minul. Na konci první desetiminutovky pálil Bucha na vzdálenější tyč. Nguyen byl ale na zemi včas. Na konci 16. minuty prokličkoval mezi obránci boleslavský Mešanovič. Střelu ale poslal vedle pravé tyčky. Vzápětí se řítil Přikryl sám na Nguyena. V rozhodující okamžik se mu míč zamotal pod nohy a liberecký brankář si míč stáhl pro sebe. Na další zajímavou akci se čekalo poněkud déle.

Až ve 26. minutě si naběhl na centr za obranu Roman Potočný. Tváří v tvář Šedovi ale vynikl reflexivním zákrokem mladoboleslavský brankář. Přesně po půlhodině hry namazal Oscar Mešanovičovi. Ten napřáhl ze střední vzdálenosti a tvrdou ranou vyprášil Nguyenovy rukavice. Pět minut před přestávkou poslal Přikryl přihrávku vzduchem na Mešanoviče. Do jeho střely ještě stihl vložit nohu vracející se Kačaraba a přizvedl míč těsně nad. Ani liberecký roh na konci poločasu a pokus Potočného neznamenal změnu skóre. Do šaten se tak šlo za stavu, za kterého utkání začínalo, tedy 0:0.

Do druhého poločasu naskočil Petr Mareš, který přišel, viděl a málem i skóroval. Na začátku poločasu prolétl míč libereckým vápnem až k mladoboleslavskému záložníkovi, který střelou na zadní tyč jen těsně minul bránu. Šance jsme neviděli, za to hlavní rozhodčí Ardeleanu se rozvášnil a mezi 50. až 52. minutou rozdal hned tři žluté karty. V 58. minutě se ozval také Slovan. Střela Potočného byla tečována. Míč se i díky tomu otřel pouze o boční síť Šedovy brány. V 67. minutě už to ale vyšlo! Malinský poslal centr z pravé strany a Roman Potočný uklidil míč přesně k tyči 1:0.

Netrvalo to dlouho a mohlo být srovnáno. O šest minut později rozehrával Matějovský standardní situaci na Přikryla. Jeho střela měla opačnou faleš a vytočila se jen těsně vedle levé tyčky. Slovan byl i po vstřeleném gólu nadále aktivní a hrálo se převážně na polovině domácích. V 81. minutě to mohlo být už o dvě branky. Rohový kop přizvedl na přední tyči Karafiát a zadní zavíral Kačaraba. Branku však z těsné blízkosti minul. Na druhé straně mířil Přikryl ve vápně mimo.

Mladá Boleslav musela otevřít hru a to byla voda na liberecké mlýny. Při jednom z protiútoků utekl Potočný celé obraně a Šeda musel být rychle na zemi, aby střelu libereckého šutéra vytěsnil. V závěru se dostal na hřiště Chorvat Musa a hned si připsal asistenci, když se dostal za obranu, přihrál do vápna Malinskému, a ten se štěstím prostřelil Šedu a dal tak Liberci pojistku na vítězství - 2:0. To ale nebylo všechno! V 92. minutě fauloval ve vápně Vuklišević a sudí nařídil pokutový kop pro domácí. Tomáš Přikryl poslal Nguyena na druhou stranu a snížil na 2:1. To bylo to poslední, co se v utkání stalo. Slovan si tak odvezl z Mladé Boleslavi cennou výhru 2:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jozef Weber (FK Mladá Boleslav): Prohráli jsme po delší době. Jak se říká, jednou to muselo přijít, ale člověk na to není nikdy připravený. Věřil jsem, že dnes to nebude. Důvody jsou zřejmé. V první půli promarněné příležitosti. Ve druhé půli malá aktivita a chuť něco s výsledkem udělat. Přestože můžeme být relativně v klidu a výsledky na jaře jsme se odpoutali od spodku tabulky, tak jsem čekal, že se to projeví na kvalitě utkání. Zápas mě obecně zklamal. Čekal jsem větší úroveň, protože oba týmy bojovaly o elitní šestku. Byla tam spousta technických chyb a nedostatků. Z toho jsem lehce rozladěný.

Zsolt Hornyák (FC Slovan Liberec): Děkuji mužstvu, ale hlavně našim fanouškům za podporu. Byli jsme si vědomi, jak moc důležitý zápas to pro nás je. Věděli jsme, že v případě výhry se můžeme dostat před Mladou Boleslav a vystřídat jí na šestém místě, což jsme si dali za cíl. Fanoušci byli naším dvanáctým hráčem. Pomáhali po celý zápas a hlavně na konci, kdy se zápas rozhodoval výsledkově. Co se týká hry a taktiky, bylo to oboustranně opatrnější utkání v prvním poločase. Do zápasu jsme šli s jinou taktikou než obvykle. Nechtěli jsme na Boleslav vletět vysokým presinkem, ale presovat jen částečně a tím zhustit střed pole, abychom dostali ze hry Matějovského, což se nám dařilo. Druhý poločas jsme odehráli dobře takticky a vstřelili dvě branky. Škoda inkasovaného gólu z penalty na konci utkání. Výsledek mohl vypadat lépe.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Jizerské pekárny
Mediální partneři
eFotbal Beat radio