FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slovácko 2:1
Menu Další Zavřít Zavřít

5.kolo, pondělí 12.9.2005
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:1
(1:0)
1.FC Slovácko1.FC Slovácko
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů (44. Hamouz) - P. Papoušek (69. Matula), I. Hodúr, M. Abraham, D. Pudil (Tuma) - F. Hološko, Z. Pospěch
1.FC Slovácko: P. Drobisz - M. Švejnoha, J. Rajnoch, D. Šuškavčevič, J. Palinek - V. Malár, M. Petržela (71. Ordoš), P. Pavlík, F. Róth (87. Filipský), O. Kúdela (59. Lička) - M. Ivana
Branky: 10. Pudil, 55. Hološko - 60. Ivana ŽK: Košťál, Šinglár - Petržela, Malár, Palinek. Rozhodčí: Kovařík - Pinkas, Pokorný, Adam.
Diváci: 4730

Reportáž

Úvod zápasu překvapivě patřil hostům. Prvních pět minut prožili před brankářem Čechem, jejich snažení ale k ohrožení branky nevedlo. Naši se pomaleji rozjížděli, ale o to efektivněji. V 10. minutě centroval do vápna Papoušek, Drobisz v souboji s Pospěchem balon jen prodloužil a Pudil za to hosty nekompromisní ranou potrestal - 1:0.

Až do 20. minuty jsme byli lepším týmem - Drobisz si ale postupně poradil se střelami Pudila i Papouška. Hološko mířil v dobré pozici vedle. Poté ovládli střed pole hráči Slovácka. Jejich územní převaha ale postrádala finální přihrávku. Neustále útočili po naší levé straně. Janů, Košťál i Pudil tyto ataky úspěšně zvládli a ke slovu se zase mohl dostat Slovan.

Ve 34. minutě vymyslel geniální přihrávku Hodúr, na půlce našel rozeběhnutého Hološka, který šel sám na brankáře. Jeho technickou střelu ale brankář chytil. V té samé minutě pálil z 10 metrů Pospěch, i jeho bombu brankář kryl.

Ve 45. minutě měli první šanci hosté, Malárova hlavička šla ale kousek vedle. Druhý poločas jsme začali aktivně a v 55. minutě se dočkali dvoubrankového náskoku. Papoušek krásně poslal za obranu na Hodúra. Ten se neunáhlil a do druhé vlny přihrál na Hološka. Jeho střela skončila s pomocí teče Švejnohy za zády Drobisze - 2:0.

Dlouho jsme si ale komfortní náskok neužívali. Začalo hustě pršet a déšť nám vzal půdu pod nohama. V 60. minutě se po sérii odražených balonů dostal do vyložené šance Ivana. Jeho rána ukončila neprůstřelnost brankáře Čecha - 2:1. Od té doby nás Slovácko přehrávalo. Jeho hráči byli důraznější a rychlejší. Hosté nás tlačili, vyložené šance na jejich kopačky ale nepřicházely. Dlouho se ale hrálo na jednu branku - tu Čechovu. Až v 86. minutě nám vyšel rychlý brejk. Vedl ho střídající Tuma, který přihrál Abrahámovi. Ten ťukl na Hološka a jeho gólový centr před branku zazdil Matula. Ani další brejk nám nevyšel. Evidentně nám docházely síly. Soupeř naštěstí herní převahu nezužitkoval.

Ohlasy trenérů

Vítězslav Lavička: Každý, kdo viděl naše vzájemné poslední zápasy nemohl být průběhem hry překvapen. Byl to vyrovnaný zápas. Jsem velmi rád, že jsme ho zvládli a získali 3 body. Slovácko bylo nepříjemný soupeř. V první půli jsme byli hodně aktivní, bohužel jsme neproměnili šance. Druhou půli zvládli lépe hosté.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Naše pekárna
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec