FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slovácko 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít

21.kolo, sobota 7.4.2007
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(1:0)
1.FC Slovácko1.FC Slovácko
FC Slovan Liberec: Z. Hauzr - P. Šinglár, P. Košťál, J. Polák, T. Janů - P. Papoušek (80. Dohnálek), J. Bílek, I. Hodúr (74. Rick), D. Pudil - J. Nezmar, J. Blažek (59. Parks)
1.FC Slovácko: P. Drobisz - P. Němčický, D. Šuškavčevič, T. Ineman, O. Lysoněk - J. Mareš (46. Racko), O. Kúdela (80. Šturma), R. Görner, L. Kubáň - V. Brožík (87. Šimáček), M. Ivana
Branky: 16. Nezmar - 71. Racko ŽK: Bílek, Janů. Rozhodčí: Franěk - Chytil, Pelikán, Hrubeš.
Diváci: 5180

Reportáž

Slovan do utkání vstoupil poměrně aktivně. V sérii drobnějších závarů bez šancí byl vidět hlavně Blažek. Hned s první velkou šancí tak přišel gól. V šestnácté minutě se Hodúr krásnou kličkou ve vápně uvolnil a sám ve výborné pozici ještě přihrával nabíhajícímu Nezmarovi, který balon usměrnil k pravé tyči - 1:0. Pro Honzu Nezmara to byla devětadvacátá prvoligová branka v dresu Slovanu a už mu tedy chybí jen jeden zářez na pažbě, aby vyrovnal klubový rekord, který drží Argentinec Lazzaro Liuni.

Hned o dvě minuty později zahrozili hosté. Po rohovém kopu se nejvýše vyšplhal Šuškavčevič a hlavou balon usměrnil jen těsně mimo. Ve 31. minutě kousek nad břevno naší branky vystřelil Ivana. Hosté rozhodně i ve svých skromných výletech do našeho pokutového území byli nebezpeční...

Ve třiatřicáté minutě si Nisa nahlas posteskla. Na načechraný Papouškův centr si netypicky naběhl Ivan Hodúr a hlavou balon jemně „líznul“, přesto se mu jej podařilo nasměrovat jen těsně mimo. Na závěr první půle znovu zahrozilo duo Blažek-Nezmar. Prvně jmenovaný prošel po brankové čáře a posílal balon na přední tyč na nabíhajícího Nezmara, ten ale tvrdou ránou minul.

Do druhé půle opět vstoupili aktivněji naši hráči. Zleva před Drobisze centroval Janů, zde číhal Pudil, ale balon se mu nepodařilo dobře trefit. V 50. minutě utkání z přímého kopu vyslal pumelici na Drobisze Papoušek. Brankář hostí skákavou střelu jen nejistě vyrazil, jeho obránci si ale s balonem poradili.

Asi největší šanci utkání o dvě minuty později spálil opět Papoušek. Zleva centroval Blažek na zadní tyč, kde stál náš pravý záložník zcela osamocen. Jeho střela z deseti metrů na zadní tyč bohužel branku minula...

Hosté otevřeli obranu a hrozili čím dál častěji. V sedmdesáté minutě nám tak umožnili přečíslení, na jehož konci po ose Nezmar-Hodúr stál Šinglár, který osamocen jen napálil balon do Drobisze.

Otřepaná fráze „nedáš, dostaneš“ tak dokonale vystihuje následující dění. Hosté přešli do protiútoku, Racko si na hranici vápna zpracoval balon a rovnal si jej tak dlouho až se rozhodl vystřelit a vynikající umístěnou střelou zpoza obránce překonal Hauzra. - 1:1 Do další šance se pak dostali znovu hosté. V 82. minutě po pravé straně unikal Milan Ivana a svůj průnik zakončil tvrdou střelou nad Hauzrovu branku. Do naší hry se stále více dostávala křeč.

Slovan se pokusil zvrátit utkání ještě v nastavení. Aktivní byl hlavně Parks. Nejprve vyzval k průniku Bílka, jenž ho vyslechl, ale balon mu byl v poslední chvíli vypíchnut. O minutu později posílal balon na na přední tyči číhajícího Nezmara, před ním ale balon ukopla hostující obrana. V utkání jsme tak ztratili dva body a fotbalisty do šaten doprovázel vesměs pískot...


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex Masea
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio