FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Kladno 4:1
Menu Další Zavřít Zavřít

9.kolo, pondělí 2.10.2006
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
4:1
(1:0)
SK KladnoSK Kladno
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, M. Matula, D. Pudil - P. Papoušek (79. Dohnálek), J. Bílek, T. Frejlach, J. Ančic (74. Hochmeister) - J. Blažek (60. Parks), J. Holenda
SK Kladno: D. Bičík - V. Pončák, L. Killar, J. Šimůnek, P. Gross - K. Kratochvíl, T. Cigánek, R. Šelicha, V. Kalina - D. Simpson (73. Veleba), M. Kousal
Branky: 26. Papoušek, 69. Zápotočný, 76. Parks, 89. Zápotočný - 94. Veleba ŽK: Pudil - Cigánek, Veleba, Kratochvíl. Rozhodčí: Damková - Filgas, Goňa, Hrubeš.
Diváci: 5800

Reportáž

Naši fotbalisté se hned od počátku utkání snažili neponechat nic náhodě a na hosty doslova „vlétli“. Ve druhé minutě prošel po levé straně hřiště Juraj Ančic a z rohu pokutového území střílel asi dva metry mimo. Hned o dvě minuty později mohlo být téměř šest tisíc diváků přítomno první vyložené šanci utkání. Jan Blažek však z úhlu rozvlnil jen boční síť.

Slovan byl i nadále aktivnější, ale vážnějším situacím odzvonilo. Tedy až do 26. minuty, kdy se odražený balon dostal k Petrovi Papouškovi a ten nádhernou střelou s pomocí břevna vstřelil svou čtvrtou branku v sezoně. O tři minuty později velmi pěkně vystřelil též Frejlach, Bičík měl plné ruce práce. Až do přestávky Slovan i nadále zásoboval soupeře střelami na jeho branku.

V 55. minutě se z branky radovali i hosté, avšak marně. Sudí Damková odpískala faul na Milana Matulu. V 64. minutě se pokoušel žádosti kotle o vyšší skóre vyslyšet Parks, daleko v poli obešel Bičíka a postupoval sám do odkryté brány, v poslední chvíli mu však balon odskočil a hlavičkoval jej jen do tyče. V 69. minutě využil rohový kop kapitán Tomáš Zápotočný. Na jeho přízemní střelu gólman hostí nestačil.

První ligovou brankou za Slovan se uvedl Kostaričan Winston Parks. V pokutovém území obešel obránce hostí a nepříliš důraznou střelou zvýšil na 3:0. V zápětí mohli skórovat taktéž hosté, z levé strany do rozhozené obrany centroval Cigánek, Kratochvíl se však skluzem mezi tyče netrefil.

V poslední minutě řádné hrací doby sudí Damková nařídila penaltu za faul na Bílka. Exekuce se ujal kapitán Zápotočný, ačkoliv si diváci žádali našeho brankáře Marka Čecha. Domácí fanoušci se však vysněného „bůra“ nedočkali. Ba naopak, v 94. minutě hosté po Pudilově faulu zahrávali pokutový kop. Pavel Veleba snížil na 1:4.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KEEN Penzion Eva
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio