FC Slovan Liberec | Zástupci Slovanu mezi oceněnými v anketě Nejúspěšnější sportovec Liberecka
Menu Další Zavřít Zavřít
22.04.2021

Zástupci Slovanu mezi oceněnými v anketě Nejúspěšnější sportovec Liberecka

Ondřej Marko
Liberec – V pondělí proběhlo vyhlášení ankety Nejúspěšnějšího sportovce roku 2020 v rámci okresu Liberec. Náš klub měl mezi oceněnými rovnou tři zástupce. Dnes si řekneme, o koho se jedná a v jakých kategoriích jsme byli úspěšní.

Anketa

Tento projekt má za cíl ocenění sportovců a nejlepších sportovních výsledků. A to v rámci jednotlivých okresů a krajů České republiky. Samotná anketa má pak několik kategorií, od ocenění mládeže a kolektivů, po uvedení sportovních legend do síně slávy. Na pořádání tohoto ocenění se podílí Česká unie sportu ve spolupráci s jednotlivými městskými a krajskými úřady.

Vítězové

Začneme v kategorii dospělých jednotlivců. Na desátém místě se umístil náš záložník Jakub Pešek, ať už díky účasti v Evropské lize či díky jeho reprezentační brance proti Skotsku.

Dalším zástupce ze Slovanu byl v této kategorii Filip Nguyen. Náš brankář se do reprezentace také podíval, prvně kvůli karanténě druhého týmu v duelu proti Skotsku. Podruhé byl dodatečně povolán v letošním březnu kvůli zranění Koláře a karanténě Pavlenky, nakonec však chytal Vaclík. Ovšem liberecký gólman i tak skončil na čtvrtém místě.

První dvě pozice obsadily zástupkyně Dukly Liberec, snowboardistka Eva Samková a Ester Ledecká, která se věnuje rovněž snowboardingu k tomu také alpskému lyžování.

Další část ankety, kde náš klub zabodoval, byla o nejlepším profesionálním trenérovi, kterou vyhrál Pavel Hoftych. „Beru tuhle cenu jako práci celého realizačního týmu, já jsem pouze ten hlavní, který je nevíce vidět. Je to naše společná práce,“ okomentoval převzetí své ceny.

Na závěr jedna kategorie, která se týkala celého kolektivu dospělých. Slovan se stal jejím vítězem, svou roli v tom sehrála také podzimní účast v Evropské lize. Cenu za náš klub převzal Filip Nguyen. Na druhém místě se umístily běžkyně na lyžích z Dukly Liberec. Na světovém poháru ve společném týmovém sprintu obsadily sedmé místo. Třetí i čtvrté místo také patřilo Dukle Liberec, tentokrát však volejbalové části. Třetí místo pro volejbalisty a čtvrté pro volejbalistky.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Geoprint
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact