FC Slovan Liberec | Výsledek je pro nás obrovské, avšak příjemné překvapení, raduje se po výhře v Teplicích Knobloch
Menu Další Zavřít Zavřít
08.11.2020

Výsledek je pro nás obrovské, avšak příjemné překvapení, raduje se po výhře v Teplicích Knobloch

Ondřej Marko
Teplice/Liberec – Po měsíční pauze se opět rozběhla FORTUNA:LIGA, v jejím sedmém kole jsme vyrazili do Teplic, kde se nám již delší dobu nedařilo. Ze zdravotních důvodů, především kvůli covidu-19, nám také chyběla podstatná část kádru. Všechny góly utkání padly už v prvním poločase, za nás se trefili Pešek a Kačaraba, za Teplice pouze Trubač. Ve druhém poločase skvěle vychytal Milan Knobloch penaltu a v deseti hráčích jsme udrželi náskok 2:1 až do konce.

Milane, jaký byl zápas z tvého pohledu?
Extrémně těžký, my jsme sem dnes jeli v takové situaci, jaká nastala. Myslím si, že před zápasem bychom brali i jeden bod a tři jsou naprostá fantazie pro nás. Zvlášť když ještě přihlédneme k té černé sérii, kterou v Teplicích v poslední době máme. Je to trošku paradox, že jsme nám v této sestavě podařilo vybojovat vítězství.

Jak jste skládali tým na dnešní zápas?
Včera jsme věděli, kdo je a kdo není k dispozici. Samozřejmě se nám skládání zkomplikovalo v pátek po návratu z Německa, kdy nám ubylo pár lidí. Museli jsme se s tím vypořádat, tým doplnili mladí kluci, kteří to zvládli dobře. Po naší červené kartě jsme hráli v úplném hlubokém bloku a zápas byl jen o tom, jestli Teplice srovnají, případně i zvládnou ještě otočit. Naštěstí se jim to nepodařilo. V celém zápase byly Teplice jasně lepší na míči, my jsme vyčkávali na své šance a dvě jsme také proměnili. Po červené kartě to už byla totální defenzíva a pouze jsme čekali, jestli nám dají gól, nebo ne.

Chytal jsi poprvé v letošní sezóně, jak sis to užil?
Jsem rád, že jsem se dostal do brány, i když to bylo za takových okolností. Samozřejmě mám radost, že jsme tady vyhráli. Všichni jsme vnímali sérii, kterou zde Liberec má - je to už pár let, kdy tady nebodoval. Z vítězství máme obrovskou radost a já osobně jsem taky rád, že se nám to podařilo.

Jaký byl návrat do ostrého zápasu po měsíci trénování? Zvlášť když jsi naposledy chytal ve finále MOL Cupu se Spartou.
Pro každého hráče je složité a pro gólmana ještě možná složitější, se připravit na zápas pokud chybí rytmus. Dneska jsme sem jeli s tím, že nemáme co ztratit. O to lépe se nám všem do zápasu šlo a výsledek je pro nás obrovské, avšak příjemné překvapení.

Okomentoval bys nějak penaltu?
Šel jsem na pocit, s tím, že počkám, kdyby náhodou Řezníček kopal na střed a pak jsem chtěl jít doleva. Tím svým řešením mi to velice usnadnil, protože to nekopl k tyči. Jsem rád, že jsem neskočil na druhou stranu (smích).

Věděl jsi hned, že gól na 2:2 padl po ofsajdu? Jak jsi tu situaci viděl?
Nevěděl, už jsem se připravoval na rozehrávku a na skutečnost, že nám Teplice poslali gól do šatny na 2:2. VAR nám tady pomohl, i když zase později pomohl Teplicím penaltou. Nevěděl jsem, že je to ofsajd, počítal jsem, že dali normální gól na 2:2.

Jak ti bylo posledních 20 minut?
Nic moc, jenom jsem čekali na to, jestli nás Teplice nějak potrestají a promění některou ze svých mnoha šancí. My jsme se pouze posouvali a chtěli jsme to dobře ubránit, což se nám povedlo. Jejich šance jsme zvládli přežít, kluci několikrát výborně zablokovali gólové střely. Vybavuji si třeba Tarase Kačarabu a Kubu Hromadu v prvním poločase. Dneska jsme podali týmový a bojovný výkon.

Jak hodnotíš hru na tři stopery?
Je to zajímavý systém, v naší situaci a rozpoložení to asi bylo nejlepší řešení, které trenéři mohli zvolit. Vyplatil se nám. Bavili jsme se i s kluky, kteří za sebou ještě nemají mnoho tréninků v obraně a ti ho uvítali. Horší byl třeba pro střední záložníky. Pro ně se musel posouvat Imad Rondić a tím odvedl velké množství práce, pro útočníka to asi moc dobrý systém nebyl. Ale myslím si, že my vzadu jsme ho dneska uvítali.

Která situace, kromě penalty, pro tebe dnes byla nejsložitější?
Šance z druhého poločasu, kdy vystřelil Trubač. Kdyby se trefil trochu více ke straně, tak bych tam nemohl dosáhnout a byla by z toho branka. Mně se to však povedlo rukou přehodit přes břevno.

V zápase padly dvě červené karty, ale nebylo to zase tak tvrdé utkání, viděl jsi to stejně?
Myslím si, že nebyla překročena nějaká neúnosná míra, na tohle jsme z ligy zvyklí. Řekl bych, že zápas to byl důrazný a férový z obou stran, obešel se bez nějakých větších zákeřností. Rozhodčí to vyhodnotil na dvě červené karty, ale nemyslím si, že by to bylo nějaké extrémně ostré utkání.

Jak na tebe působil nový terén Na Stínadlech?
Super, asi to vítáme všichni. Terén se zvedl za dobu, kdy jsem se sem mohl podívat.

Poslední tři zápasy pokaždé nastoupil jiný brankář, jak to máte mezi sebou? Vnímáte se jako konkurenci, či se podporujete navzájem?
Myslím si, že se navzájem podporujeme. Ovšem samozřejmě chceme všichni chytat. Teď nastala rotace, která byla způsobená pozitivním testem, takže jsme se prostě museli prostřídat.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Crytur
Mediální partneři
eFotbal Liberecká drbna