FC Slovan Liberec | VIDEO: Tisková konference s trenérem Hoftychem a kapitánem Mikulou před finále
Menu Další Zavřít Zavřít
30.06.2020

VIDEO: Tisková konference s trenérem Hoftychem a kapitánem Mikulou před finále

Redakce
Liberec - Finále se blíží, závěrečná bitva aktuálního ročníku MOL Cupu vypukne už ve středu od 20:15. Jak tým vypadá před zápasem se Spartou a jak vidí trenér Pavel Hoftych nadcházejícího soupeře? „O motivaci budou mít oba týmy vystaráno, Sparta nemá šest let trofej a bude ji chtít získat. Vítěz poháru má navíc lepší pozici v evropské kvalifikaci než třetí tým tabulky," prozradil kouč našeho mužstvo mimo jiné.

Slovan vstoupí do duelu se Spartou s aktivní vzájemnou bilancí dvou výher a jedné porážky. Oba celky se střetnou dohromady už počtvrté v sezoně, půjde zároveň o reprízu finále z roku 2008, kdy Pražané vyhráli na Strahově po penaltovém rozstřelu. Rozhodující penaltu tehdy neproměnil aktuální kapitán Sparty Bořek Dočkal.

„Jde o mé první finále. Máme jednu z šancí se dostat do předkol Evropské ligy a ještě před domácími fanoušky. Jde o vrchol sezony, doufám, že ji uhrajeme. Připravovat se ale budu na zápas jako na každý jiný. S Baníkem jsme hráli v osm večer, teď je čas výkopu prakticky stejný, což je dobře. Nervozitu mám před každým zápasem, takže v tom to ve středu speciální nebude," komentoval kapitán Jan Mikula.

Preview k finále MOL Cupu s pražskou Spartou

První pohárové finále odkoučuje také trenér Pavel Hoftych, který je pyšný na tým. „Jsem rád hlavně z pozice klubu, že jsme se tak daleko dostal. Máme skvělý realizační tým, kluci perfektně pracují a máme výborné vedení. Chtěli bychom třešničku na dortu, chtěli bychom, aby pohár zůstal v Liberci. Budeme se rvát."

A jak je na tom tým z hlediska únavy? „Síly budou vyrovnané, nemyslím si, že únava bude rozhodovat. Lavičky jsou vyrovnané, může se střídat pětkrát," věděl Mikula. Jeho slova záhy potvrdil i trenér. „Momentálně si nedokážu představit, že by někomu ve finálovém utkání se Spartou došly síly a my (trenéři) ho třeba ještě nevyhecovali k tomu, aby pokračoval dál. Nebojíme se toho, že bychom duel fyzicky nedali a soupeř je ve stejné situaci."

Celou tiskovou konferenci si můžete přehrát na videu níže:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl FCC
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact