FC Slovan Liberec | VIDEO: Jsme rádi, že zůstalo jádro týmu, říká Hoftych před začátkem ligy
Menu Další Zavřít Zavřít
13.01.2021

VIDEO: Jsme rádi, že zůstalo jádro týmu, říká Hoftych před začátkem ligy

Redakce
Liberec – Krátká pauza je u konce, už v sobotu naše mužstvo přivítá pražské Bohemians. Slovan se bude snažit navázat na úspěšný prosinec, v němž během posledních třech kol uhrál hned sedm bodů. „Byl to krásný podzim, užili jsme si ho. Čeká nás vzhledem k rychlému průběhu zajímavé jaro," komentoval trenér Pavel Hoftych.

Jedno přípravné utkání na tureckém soustředění a zpátky do boje! Slovan naskočí do ligového kolotoče už o víkendu, jaké jaro realizační tým očekává? „Chtěli bychom navázat na závěr podzimu, kdy se nám podařilo dotáhnout na čelo. Poháry nám zachutnaly a budeme se snažit, abychom byli do poslední chvíle ve hře. Liga je velmi vyrovnaná, bude záležet na šíři kádrů a kvalitě mladých hráčů," uvědomoval si Hoftych.

Naše mužstvo čeká postupně 21 ligových zápasů, nadstavba se vzhledem k rozšíření počtu účastníků hrát nebude. „Zažili jsme krásný podzim, užili jsme si to. Škoda pro celý sport, že se muselo hrát bez diváků. Uděláme všechno proto, abychom se rvali o možnost se v Evropě znovu ukázat," pokračoval trenér.

Ten si dobře uvědomuje, že o špičku může hrát ve vyrovnané tabulce řada celků. „Baník, Slovácko, kdokoliv, kdo chytí šňůru jako předtím Jablonec a České Budějovice. Budou rozhodovat i terény, začátek ligy asi nebude přát úplně technickému fotbalu, ale i na to bychom měli mít dobrou typologii hráčů."

S Pavlem Medynským si hlavní kouč pořídili nové boty, aby realizačnímu štábu nebyla na lavičce zima. „Jsou vyrobené ze skafandru a mají vysokou i širokou podrážku. Při zápasech nás navíc hřejou emoce, nejhorší je chlad od nohou a ten jsme vyřešili," smál se Hoftych.

Jak to vypadá s přestupy? „Přidal se k nám Michal Faško. Jde o šikovného fotbalistu, který je schopen hrát na vícero postech. Pevně věřím, že pro nás bude přínosem. Poslední půlrok se mu v Nitře hodně dařilo. Umí dávat branky a měl by se rychle adaptovat. „Vím, že můžeme mít určitý problém v nabitém programu při zranění Jana Matouška na kraji zálohy, středu hřiště a útoku. Dva tři hráči se tak pravděpodobně ještě v týmu objeví,“ uzavřel trenér.

Kompletní rozhovor si můžete poslechnout ve videu níže:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna FITING SERVIS
Mediální partneři
Beat radio eFotbal