FC Slovan Liberec | VIDEO: Chceme hrát o body i koeficient, říká Hoftych před Gentem
Menu Další Zavřít Zavřít
01.12.2020

VIDEO: Chceme hrát o body i koeficient, říká Hoftych před Gentem

Redakce
Liberec – Napoprvé dokázal Slovan s Gentem bodovat, teď se chystá odveta v Belgii. Naše mužstvo živí na postup už jen teoretickou šanci, bude se však snažit přidat body do tabulky skupiny L i českého koeficientu. Právě ten hraje klíčovou roli při dosazování zástupců do pohárové Evropy.

V posledním zápase Evropské ligy Slovan podlehl Hoffenheimu 0:2, první branku přitom inkasoval až třináct minut před koncem duelu. Realizační štáb se může těšit především z dotrénování hráčů, kteří jsou před odvetou s Gentem připraveni v kompletním počtu.

„Momentálně lze konečně říct, že máme pohromadě celý tým. Na trénincích jsme se scházeli v plném počtu, i když mají ještě někteří kluci stále kondiční resty. Blížíme se každopádně fyzickým číslům, která bychom chtěli plnit," komentoval Pavel Hoftych.

Před prvním vzájemným zápasem přijel belgický celek do Liberce s jistými vyjádřeními, po čtyřech duelech skupiny zatím však zůstal bez bodu. Změní v odvetě se Slovanem herní styl? „V tuto chvíli je těžké říct, jak se bude soupeř herně prezentovat. Mají své problémy, doma inkasovali tři góly od Waregemu, který mysleli, že porazí. Byl to pro ně neočekávaný výsledek a nedovolím si tvrdit, v jakém rozpoložení je jejich kabina. Nezbývá nic jiného, než být připraven na kterýkoliv způsob boje," pokračoval trenér.

I když je naděje na postup Slovanu už jen teoretická, pořád je o co hrát, což si všichni aktéři uvědomují. „Do skupiny jsme vstupovali s tím, že jsme rádi za postup. Chceme plnit úkoly a pomoct koeficientu, což se nám povedlo v kvalifikaci a prvním duelu s Gentem. Teď jsme měli tři extra těžké zápasy a ve zbytku soutěže se chceme hlavně prezentovat jako dobrý tým. A vytvořit si příležitost vybojovat další body, rádi bychom před belgickým soupeřem zůstali i po odvetě."

Kompletní rozhovor si můžete pustit v následujícím videu:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec