FC Slovan Liberec | Útočník Jan Kuchta přestupuje do pražské Slavie
Menu Další Zavřít Zavřít
22.07.2020

Útočník Jan Kuchta přestupuje do pražské Slavie

Redakce
Liberec - Jan Kuchta přestupuje do pražské Slavie. Ve Slovanu působil talentovaný útočník nejdříve na hostování právě z kádru Pražanů, o zimní přestávce doposud stále nedohrané sezony se však stal kmenovým hráčem našeho klubu. Teď se připojí ke kádru Jindřicha Trpišovského.

Kuchta odehrál za Slovan 23 ligových utkání. Zatímco na podzim spíš dostřídával za Petara Musu, na jaře nasázel ve dvou domácích utkáních za sebou proti Opavě a Bohemians pokaždé dvě branky, k čemuž ještě v obou případech vybojoval penaltu. V součtu dal šikovný útočník za Slovan šest ligových branek, naposledy se trefil v Jablonci při remíze 1:1.

„Během podzimu Honza ještě trochu laboroval se zraněními i hledáním formy. V zimě jsme ho přivedli na přestup a svou prací i prací týmu se posunul dál. Ukázal potenciál, u kterého bylo jasné, že ho má, akorát ho musel stabilizovat," komentoval trenér Pavel Hoftych.

Kuchta se na jaře rychle stal základním stavebním kamenem sestavy, o závěr sezony včetně finále MOL Cupu ale přišel kvůli zranění z tréninku. „Byl pro nás platným hráčem, hodně pro mužstvo odpracoval. Vyhrával souboje, vytvářel gólové šance a vstřelil i důležité branky. Teď se posunul dál a věříme, že nezůstane stagnovat. Věříme, že bude ukazovat potenciál i dál. Přejeme mu hodně štěstí a děkujeme za spolupráci."

Ve středu 23letý útočník podepsal v Edenu novou smlouvu, kluby se domluvily na přestupu. V dresu sešívaných Kuchta odehrál doposud jediný zápas, a to v sezoně 2015/2016 proti Bohemians.

„Jsem za liberecké angažmá moc rád a budu na něj vzpomínat jen v dobrém. Trenér Hoftych spolu se sportovním ředitelem Koukalem mi tady dali šanci znovu nakopnout mou kariéru, za což jim ještě jednou děkuji. Rád bych poděkoval za podporu i všem libereckým fanouškům, kteří nám v sezóně dost pomohli. Doufám, že se Slovanu bude dařit i v příští sezóně," řekl pro náš web Jan Kuchta, který se navíc rozhodl polovinu svého posledního platu ve Slovanu věnovat na rozvoj liberecké fotbalové akademie.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec FITING SERVIS
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls