FC Slovan Liberec | Těžká prověrka pro béčko! V předposledním podzimním kole vyzve silný Chlumec nad Cidlinou
Menu Další Zavřít Zavřít
07.11.2019

Těžká prověrka pro béčko! V předposledním podzimním kole vyzve silný Chlumec nad Cidlinou

Redakce
Liberec – Minulé kolo naše mužstvo ukončilo nelichotivou sérii čtyř zápasů bez výhry, porazilo Hradec Králové 4:1. V neděli od 10 hodin a 15 minut ale čeká partu trenérů Petra Papouška s Petrem Myslivcem silný Chlumec, kterému se v osmifinále poháru málem podařilo vyřadit vicemistra z Plzně.

Dost bylo proher, Slovan chce nastartovat šňůru

Prohra s Živanicemi, Zápy, Pardubicemi i Brozany. Až minulý víkend béčko ukončilo přes měsíc trvající sérii porážek, Hradec Králové porazilo 4:1. Další pozitivní zprávou je zažehnutí produktivity, skórovali čtyři různí hráči. Kromě tradičního snajpra Vrabce se nemýlil ještě Dordič, Nešický a střídající Šíma.

„Začátek zápasu byl slušný. Snažili jsme se napadat, z čehož jsme měli slušné šance, které přinesly gól. O další příležitosti jsme se připravili špatnými centry. Ve 28. minutě jsme zbytečně inkasovali a to nás do konce poločasu poznamenalo, soupeř byl lepší. Na začátku druhé půle nás podržel v jasné šanci Hasalík. Pak jsme měli dobrou desetiminutovku, během níž jsme vstřelili dva góly a zápas zlomili na naší stranu. V utkání jsme střídali dobré pasáže s horšími, i když výkon nebyl úplně optimální, byli jsme produktivní, což nám chybělo v předchozích kolech,“ komentoval duel trenér Petr Papoušek.

Tři body modrobílé udrželi na 14. příčce tabulky, předposlední Teplice ztrácejí na naše mužstvo tři body. Slovan má zároveň o sedm inkasovaných branek méně. První polovina soutěže se však blíží ke své polovině, všechny celky čekají už jen dvě utkání. Naposledy se Slovan představí doma 17. listopadu v zápase s Ústím nad Orlicí.

Chlumec ve fazóně, čtvrtfinále bylo blízko

Chlumec v posledních týdnech udivoval účastníky MOL Cupu. Nejprve vyřadil Příbram, pak pražskou Bohemku a nakonec svedl v osmifinále víc než vyrovnaný souboj s vicemistrovskou Plzní, která nakonec zvítězila 4:3 po prodloužení. Utkání nakonec hattrickem rozhodl Michael Krmenčík.

V ČFL Východočeši okupují čtvrté místo s bodovou ztrátou na třetí Živanice. První Jablonec má na kontě 30 bodů, tedy o šest víc. Z posledních pěti utkání Chlumečtí padli jen jednou. Nestačili na Hradec Králové 1:2 po penaltách, jinak porazili Velvary 1:0 po penaltách, Ústí nad Orlicí, Zbuzany, Brozany i Pardubice.

Naše mužstvo nečeká v závěrečných kolech vůbec jednoduchá úloha, nicméně do duelu vstoupí povzbuzeno předchozím úspěchem. Utkání začne v neděli od 10:15.

NEJLEPŠÍ STŘELCI SLOVANU

Yu 6
Vrabec 5
Gembický 2
Šíma 2
Beran 1
Alibekov 1
Dvořák 1
Nešický 1
Dordič 1

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pavlů innovation Auto Koutek
Mediální partneři
Beat radio Český rozhlas Liberec