FC Slovan Liberec | Soupeř byl u každého balónu dříve, to rozhodlo zápas, smutnil po derby Sadílek
Menu Další Zavřít Zavřít
20.11.2020

Soupeř byl u každého balónu dříve, to rozhodlo zápas, smutnil po derby Sadílek

Ondřej Marko
Liberec - Po reprezentační pauze se odehrálo 55. prvoligové Podještědské derby. Jak už bývá zvykem, oba celky předvedly aktivní a bojovný výkon. Ovšem Jablonec byl v zápase zkrátka lepším týmem a po gólech Schranze, Zeleného a smolném vlastním gólu Koscelníka vyhrál 3:1. Za nás skóroval Kamso Mara z pokutového kopu.

V dnešním zápase se vám nedařilo dostat ke své hře, čím to podle tebe bylo způsobeno? Možná dlouhou pauzou kvůli koronavirové situaci?
Je to možné, ale na to se vymlouvat určitě nechceme, protože situace byla stejná i pro Jablonec. Soupeř byl prostě u každého balónu dříve, sbíral odražené míče, při kterých jsme nebyli dobře postaveni. To rozhodlo zápas, protože jsme věděli, že bude hlavně o bojovnosti a dlouhých míčích. Byl to boj.

Kde byl dnes podle tebe ve výkonu největší problém? Co hře chybělo?
Jak jsem říkal, soupeřova schopnost sbírat odražené balóny. Když jsme se dostali do nějaké příležitosti, ať už přes strany nebo nějaký vypadlý míč ve vápně, tak jablonecký hráč, nevím jestli nachystaný nebo měl štěstí, sbíral balóny a my jsme zde nebyli.

Po gólu z penalty jste se nadechli, ale do druhé půle jste zlepšení úplně nepřenesli. Čím to bylo?
Jablonci hra vyhovovala, nakopávali balóny a bojovali. Byli nahecovaní, šlo to vidět už od začátku. My jsme taky chtěli zápas vyhrát, ale nedařilo se nám vyhrát míče.

Co probíhalo o pauze v kabině?
Řekli jsme si, abychom hru uklidnili a využili každé šance. Nějaké šance jsme měli, ale Jablonec byl v tomto směru důraznější a efektivnější.

Pro tebe osobně to byl první ligový zápas v české nejvyšší soutěži, co říkáš na její kvalitu?
Je to boj, chlapský fotbal, který je fyzicky náročný. Tím je česká liga známá. Ještě k tomu to navíc bylo derby, což ještě více nahrálo bojovnosti.

Konkrétně k derby, vnímal si před zápasem rivalitu mezi Libercem a Jabloncem? Zdůrazňoval vám, novým hráčům, někdo v kabině prestiž tohoto zápasu?
Určitě, třeba Rambo (Michael Rabušic, pozn. red.) nebo členové realizačního týmu a trenéři. Celý týden nám o derby říkali, ať jsme nachystaní. Bohužel nás to mrzí, i kvůli fanouškům, že to nevyšlo. Teď se ale musíme otřepat a v týdnu nás čeká Evropská liga, což bude také velmi důležitý zápas.

Bylo na hřišti znát, že to pro oba týmy bylo speciální utkání?
Samozřejmě, zápas byl vyhecovaný, i lavičky žily s týmy. Bylo to hodně znát.

Chyběl vám na lavičce trenér Pavel Hoftych?
Realizační tým s ním byl v kontaktu a dostávali se nám od něj informace. Takže jsme s trenérem nějak komunikovali.

S čím půjdete do zápasu s Hoffenheimem?
Budeme chtít odehrát utkání co nejlépe a pokud možno bodovat, s tím jdeme do každého zápasu.

Kdybychom se vzdálili od dnešního nevydařeného večera, tak co říkáš na postup reprezentace a jak sis ho užíval?
Jsme rádi, že se nám to povedlo a nemůžeme se dočkat, až to celé opět vypukne. Tenhle víkend ve mně však bude zklamání z dnešního utkání, jsem naštvaný.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Rádio Impuls Hitrádio Contact