FC Slovan Liberec | Souboj o důležité body, Slovan se v sobotu střetne s ostravským Baníkem
Menu Další Zavřít Zavřít
26.06.2020

Souboj o důležité body, Slovan se v sobotu střetne s ostravským Baníkem

Šimon Knopp
Liberec – V rámci ligy na sebe oba celky narazily naposledy ve 30. kole, teď je čeká další vzájemný zápas ve 3. kole nadstavby. Řeč je o Slovanu Liberec a Baníku Ostrava. Naše mužstvo bude moci těžit z výhody domácího prostředí, ovšem v minulém měření sil se loučily týmy nerozhodně bezbrankovou remízou. Zvítězí Slovan i přes vynucenou absenci Malinského, Baluty a trenéra Pavla Hoftycha? Duel začíná v sobotu od 20 hodin.

FC Baník Ostrava – Těsná porážka na Letné a stále šesté místo

Hráči Baníku se nacházejí v nepříjemné situaci. Ze všech týmů totiž měli nejhorší výchozí pozici v boji o pohárové příčky. Na Slovan momentálně ztrácejí tři body a na čtvrtý Jablonec dokonce bodů pět. Mužstvo z Ostravy stále trochu hledá formu, kterou mělo před vynucenou pauzou způsobenou Covidem-19. Od konce května svěřenci Luboše Kozla zvítězili pouze jedinkrát (3:2 proti Sigmě), celkem 4x remizovali a jednou prohráli. I proto spadli z původní čtvrté příčky až na šesté místo v tabulce.

V nadstavbě se zatím Baník střetnul s oběma pražskými S. Na Slavii v domácím prostředí nestačil a prohrál 1:3. V utkání proti Spartě byla Ostrava ve vedení po brance Romana Potočného, ale potom v rozmezí osmi minut třikrát inkasovala. Na rozdíl jedné branky upravoval v 68. minutě z penalty Kuzmanovič. Přestože se fotbalisté Baníku hnali za vyrovnáním, dalším branky se nedočkali a nakonec prohráli 2:3.

Nejlepším střelcem Ostravy je Roman Potočný (10 branek), ovšem v dresu Baníku se trefil pouze jednou. Nejlepším asistentem je obránce Jiří Fleišman se sedmi asistencemi, za ním je Martin Fillo s pěti. V brance dominuje Jan Laštůvka, který vychytal celkem 9 čistých kont (posledně si na něm vylámali zuby hráči Liberce). Už teď je jisté, že proti Slovanu nenastoupí Kuzmanovič, který již stihl nasbírat dvě žluté karty a bude si odpykávat trest.

Statistiky ze vzájemných zápasů

FC Slovan Liberec – Ztracené vedení v Jablonci a absence nejproduktivnějších hráčů

Slovan má za sebou ze všech celků nejvíce zápasů a v posledním utkání s Jabloncem už některým hráčům v závěru docházely síly. Po první půli šlo vše podle plánu, Liberečtí odcházeli do kabin za stavu 1:0 a připravovali se na druhou půli, ve které chtěli těžit z brejkových situacích. Radost z vítězství překazil v 85. minutě po standardní situaci kapitán hostí Tomáš Hübschman, který srovnal na 1:1. Nejenže si Slovan neodvezl tři body, ale ještě přišel o několik důležitých hráčů…

Vzhledem k tomu, že sudí Pechanec nastavil od začátku utkání přísný metr, hned 12 fotbalistů obdrželo žluté karty. Z toho sedm bylo ze Slovanu. Dále obdrželi žluté karty i hlavní trenéři obou celků, Petr Rada a Pavel Hoftych. Dokonce červenou kartu v závěru viděl náš trenér brankářů Marek Čech. V součtu to znamená, že do zápasu proti Ostravě nanastoupí Tomáš Malinský, Alexandru Baluta a na střídačce budou chybět trenér Pavel Hoftych s Markem Čechem. Navíc hned několik hráčů bude hrát pod hrozbou další žluté karty, která by znamenala stop na utkání se Slavií.

Nejlepším střelcem Slovanu je Tomáš Malinský se sedmi brankami, dotahuje se na něj Jan Kuchta, jenž nasbíral už šest. Asi nepřekvapí, že i v počtu asistencích kraluje Malinský, který hraje v této sezóně s velkou chutí. Druhý Baluta nasbíral poloviční počet, a to sice čtyři. Filip Nguyen vychytal v této sezóně celkem 7 čistých kont.

V sobotu na Stadionu U Nisy se bude snažit Slovan zvítězit a částečně navázat na poslední vzájemné utkání. V něm Slovan svého soupeře tlačil, vystřelil celkem sedmkrát na bránu a nebýt skvělých zákroků Laštůvky, jistě by nějakou šanci využil. Důležitý souboj o body v nadstavbě odstartuje 27.6. ve 20 hodin!



Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker Dům kultury
Mediální partneři
rtm plus Hitrádio Contact