FC Slovan Liberec | Slovan posílí záložník Michal Sadílek, přichází na hostování
Menu Další Zavřít Zavřít
05.10.2020

Slovan posílí záložník Michal Sadílek, přichází na hostování

Redakce
Liberec - Naše mužstvo před základní skupinou Evropské ligy posiluje. Kádr doplní talentovaný středopolař Michal Sadílek z nizozemského PSV Eindhoven. Oba kluby se domluvily na ročním hostování.

Záložník Michal Sadílek fotbalově vyrůstal na Slovácku, odkud se vydal už v útlém věku do Nizozemska. Působil v mládežnických kategoriích PSV do sedmnácti a jednadvaceti let, zkraje roku 2019 se pak propracoval do hlavního mužstva.

V aktuální sezoně si český talent zapsal dva starty v Eredivisie, na čtrnáct minut zasáhl i do duelu předkol Evropské ligy proti slovinskému NŠ Mura. V nejvyšší nizozemské soutěži dohromady nasbíral 27 zápasů, v nichž vstřelil dvě branky a na další tři přihrál.

„Hledali jsme možnost posilnění týmu. Problém se vyskytl ve středu zálohy, kde nemáme tolik hráčů, kteří mají zkušenosti třeba i s evropským fotbalem. Objevila se možnost pro hostování Michala Sadílka. Komunikoval jsem s ním přes jeho manažera Davida Nehodu. Michala si pamatuji z mládežnických reprezentací, sice nebyl u mého ročníku, ale sledoval jsem ho stejně jako ostatní talenty," komentoval Pavel Hoftych.

Liberecký trenér si moc dobře zná přednosti nové posily. „Víme, co umí. Patří mezi kluky, kterým se říká ‘vysavač‘: nezastaví se, je aktivní a ochotný neustále běhat i pracovat, navíc má ještě fotbalovou kvalitu. Vítáme ho v týmu a jsme strašně rádi, že přijde. Může pro nás být velmi platným hráčem. Je navíc dobře, že má v týmu spoluhráče z české jednadvacítky jako je Chaluš a Matoušek, do kabiny zapadne okamžitě.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Beat radio eFotbal