FC Slovan Liberec | Slovan posílí slovenský záložník Michal Faško
Menu Další Zavřít Zavřít
07.01.2021

Slovan posílí slovenský záložník Michal Faško

Tomáš Honzejk
Liberec - Modrobílé mužstvo opustilo po podzimu hned několik hráčů. "Nejvíce nás momentálně tlačí bota ve středu hřiště a v útoku", uvědomuje si Pavel Hoftych. S tím by měl pomoci ofenzivní středopolař Michal Faško, který přichází jako volný hráč, poté co neprodloužil smlouvu ve slovenské Nitře. Chystáme už i první rozhovor s novou posilou.

Michal Faško se narodil 24. srpna 1994 na Slovensku, konkrétně ve městě Brezno, poblíž Banské Bystrice. Šestadvacetiletý hráč nastupuje převážně jako ofenzivní záložník. Svou fotbalovou kariéru začal v mužstvu Partizán Čierny Balog, odkud vedly jeho kroky do Podbrezové. Dalšími týmy pak byly Dukla Banská Bystrica a MFK Ružomberok. Zde si ho před sezónou 17/18 vyhlédl Grasshopper Curych a levonohý hráč se tak stěhoval do Švýcarska. V zemi helvétského kříže zasáhl do třinácti duelů, ve kterých zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.

Po jedné sezóně u curyšských „kobylek“ následovala dvě půlroční hostování. Nejprve v německém Eintrachtu Braunschweig, který hraje druhou Bundesligu. Na jaře 2019 pak v Karviné, kde poprvé okusil českou nejvyšší soutěž. Ve slezském týmu skóroval pouze jednou, za to v ten pravý moment. V odvetě baráže s Jihlavou zařídil po přihrávce Ba Louy remízu 1:1 a tento gól udržel Karvinou v lize. Faško se pak vrátil na Slovensko. Konkrétně do Nitry, kde odehrál celou loňskou sezónu a polovinu té letošní. V tomto roce zazářil, když v sedmnácti duelech zaznamenal osm branek a tři asistence. Ofenzivní univerzál se rozhodl neprodloužit smlouvu, která mu v Nitře končila a kývl na nabídku Slovanu Liberec.

Co k Faškovu příchodu, který by se měl k týmu připojit v příštím týdnu, říká trenér Pavel Hoftych? „Michal už je zkušený hráč, má výbornou kopací techniku, umí dávat góly, což potvrdil i v Nitře. Dokáže hrát na více postech, kromě středu zálohy teď hrával i na hrotu. Věříme, že bude schopný se rychle adaptovat na naši ligu, přidat ještě víc důrazu v osobních soubojích a bude pro nás přínosem.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek Ricoh
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec eFotbal