FC Slovan Liberec | Slovan jede na Duklu! Ta chce po reprezentační přestávce první body
Menu Další Zavřít Zavřít
15.09.2018

Slovan jede na Duklu! Ta chce po reprezentační přestávce první body

Redakce
Liberec - Naše mužstvo čeká po reprezentační přestávce poslední tým tabulky. Dukla nevybojovala ani bod, na Julisce ale rozhodně bude chtít poprvé potěšit své fanoušky. Slovan se pokusí zopakovat výkon z posledních dvou kol, kdy porazil Příbram a remizoval se silným Baníkem.

FK DUKLA PRAHA

Dukla by na úvod soutěže nejradši zapomněla. Před reprezentační přestávkou nevyhrála jediný zápas a dvakrát navíc vysoko prohrála s Teplicemi (2:5) a Příbramí (0:4). V posledních utkáních však Pražané ukázali, že sílu mají, když prohráli se Spartou (0:2), Ostravou (0:2) a Slováckem pouze (1:2) a papírové favority pořádně potrápili. Jako jediný tým z úvodních sedmi kol však stále nezískali ani bod.

Dukla se bude chtít z nepřesvědčivých výsledků vyhrabat a pomoct by jí k tomu měl ambiciózní trenér Roman Skuhravý, který nahradil u kormidla Pavla Drska. Skuhravý ukončil své angažmá v Opavě z rodinných důvodů, Slovan proti jeho týmu tedy nastoupí už podruhé v sezoně.

Konfrontace bude zajímavá také z pohledu, že za Duklu hraje obránce bývalý obránce Slovanu Martin Chlumecký. Ten zažil bláznivý podzim, když se mu přilepila smůla na paty. Vstřelil si dohromady tři vlastní branky a to v zápasech proti Slovácku a Bohemians.

Stejně jako celé Dukle by ale mělo začít období obrození. Pod novým trenérem je čeká trio Liberec, Olomouc a Zlín. A pomoct by jim k tomu měl i srbský obránce Nikola Raspopovič, který Duklu posílil jako volný hráč a zkušený slovenský zadák Ján Ďurica. Naopak z pražského týmu odešel Dominik Preisler, který si nově zahraje za Jihlavu, Lukáš Holík, jenž byl poslán na hostování do Zlína, a Štěpán Koreš, jemuž skončila smlouva.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FK DUKLA PRAHA FC SLOVAN LIBEREC
16 ZÁPASY 16
6 VÝHRY 6
4 REMÍZY 4
6 PROHRY 6
19 VSTŘELENÉ GÓLY 17
17 INKASOVANÉ GÓLY 19
40 ŽLUTÉ KARTY 41
2 ČERVENÉ KARTY 1
1 PROMĚNĚNÉ PENALTY1

FC SLOVAN LIBEREC

Ve Slovanu se toho během reprezentační přestávky událo hodně. Nejprve naše mužstvo porazilo v MOL Cupu Štěchovice 5:1 a pak oznámilo přestupovou bombu. Pod Ještědem bude hostovat Rolando Aarons z Newcastlu, který se už připojil k mužstvu a mohl by zasáhnout i do duelu proti Dukle. Kádr naopak opustil útočník Radek Voltr, jenž zamířil na hostování do Příbrami.

Svěřenci Zsolta Hornyáka v úvodních sedmi kolech vybojovali přesně deset bodů. Porazit dokázali Karvinou a Příbram, prohráli pouze s Plzní a v ostatních čtyřech duelech remizovali. Naposledy s ostravským Baníkem 0:0. V tabulce našemu mužstvu patří prozatímní osmá příčka.

S Duklou se Liberečtí střetli dohromady šestnáctkrát a mají s ní naprosto vyrovnanou bilanci. Šestkrát vyhrála obě mužstva a čtyřikrát utkání zůstalo bez rozhodnutí. Překlopí Slovan statistiky na svou stranu? Přijeďte náš celek do Prahy podpořit!

Slovan jede bojovat na Duklu. Buďte u toho!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Liberecký kraj
Mediální partneři
Hattrick Rengl