FC Slovan Liberec | Slovan bude ve středu v Ostravě bojovat o postup do semifinále MOL Cupu
Menu Další Zavřít Zavřít
02.04.2019

Slovan bude ve středu v Ostravě bojovat o postup do semifinále MOL Cupu

Redakce
Liberec - Je to tady! Slovan čeká po utkání se Slavií extrémně náročný týden. Nejprve vyzve ve středu ve čtvrtfinále MOL Cupu ostravský Baník a následně v neděli přivítá v jubilejním padesátém ligovém derby Jablonec. Středeční pohárový duel startuje s úderem 18. hodiny.

FC Baník Ostrava

Fotbalisté z opačného kouta České republiky nutně potřebují slavit výhru. V posledních zápasech FORTUNA:LIGY se jim nedařilo podle představ, když od zmiňované výhry nad naším mužstvem nestačili postupně na Spartu (2:3), Zlín (1:2), Slavii (0:4) a Karvinou (0:2). Naopak bod si odnesli ze souboje s Mladou Boleslaví (1:1).

Baník proklouzl do čtvrtfinále díky sedmi brankám. Nejprve vyhrál 2:0 nad Uničovem a pak si těsně poradil i se Sokolovem poměrem 2:1. V osmifinále čekala modrobílé Plzeň, ale díky zvládnutému prodloužení se nakonec radovali právě Ostravané (3:2 po prodl.).

Branky v předchozích třech zápasech poháru dávali: Fleišman 3, Diop, Šašinka J., Pazdera a Milan.

FC Slovan Liberec

Naše mužstvo zvládlo víkendový duel se Slavií, když si z Vršovic odvezlo po remíze 1:1 cenný bod. Nicméně v nadcházejících dnech čekají Slovan další ostré bitvy. V prvním jarním vzájemném duelu podlehl Baníku na horké ostravské půdě 1:2. Teď je ten nejlepší čas na odvetu.

Slovan se do čtvrtfinále poháru probojoval úvodní výhrou 5:2 proti Štěchovicím. A pak těsnými vítězstvími 1:0 nad Zbrojovkou Brno a Slováckem. V obou dvou případech navíc vstřelilo naše mužstvo branku zkraje utkání (2. a 3. minuta).

Branky v předchozích třech utkáních poháru dávali: Potočný, Pešek, Ševčík (Slavia), Kačaraba, Koscelník, Hybš a Oršula.

Ostatní čtvrtfinálové dvojice MOL Cupu

Teplice - Sparta
Slavia - Karviná
Bohemians 1905 - Olomouc

Utkání Slovanu s Baníkem se odehraje ve středu 3. dubna od 18 hodin v Ostravě.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Beat radio rtm plus