FC Slovan Liberec | Semifinále MOL Cupu! Slovan čeká v Olomouci bitva o vysněné finále
Menu Další Zavřít Zavřít
16.06.2020

Semifinále MOL Cupu! Slovan čeká v Olomouci bitva o vysněné finále

Redakce
Liberec - Je to tady! Čtvrtfinálový duel se sice hrál před více než třemi měsíci, na semifinále se ale také nakonec dostalo. Slovan vyráží do Olomouce a porve se o postup do finále MOL Cupu, středeční zápas začíná v 17:15.

SK SIGMA OLOMOUC

Sigma nezažívá ideální období. V lize postupně klesla až do skupiny o udržení, ale o to víc se bude soustředit družina trenéra Radoslava Látala na pohár, přes který vede rovněž cesta do Evropy. Olomoucký celek každopádně po koronavirové pauze vyhrál jen jednou z šesti utkání, když porazil Mladou Boleslav 2:0, naopak padl s Plzní, Baníkem, Českými Budějovicemi i Příbramí. Rozhodnutí nepřinesl jen bezbrankový zápas se Slováckem.

Olomouc si naposledy zahrála semifinále v sezoně 2011/12 proti Teplicím, které vyhrála v součtu 3:0 (0:0, 3:0). Ve finále pak předčila pražskou Spartu poměrem 1:0. Do úplně posledního zápasu se Sigma probojovala i o rok dřív, kdy podlehla Mladé Boleslavi 1:1 (3:4 po penaltách).

Cesta moravského celku začala ve 2. kole, kdy rozstřílel Rosice 5:1, ve 3. kole modrobílí přehráli Líšeň 4:2. Čtyři góly stačily na postup i v osmifinále, kdy Olomouc dostala pražskou Duklu (4:0). Ve čtvrtfinále už Sigma svedla souboj s ligovým celkem, partu jabloneckého Petra Rady porazila 3:1.

Olomoucká cesta pohárem:
2. kolo: Slovan Rosice - Olomouc 1:5
3. kolo: Olomouc - SK Líšeň 4:2
Osmifinále: Olomouc - Dukla Praha 4:0
Čtvrtfinále: Jablonec 3:1

FC Slovan Liberec

Slovan pokračuje v krušném programu. Po koronavirové pauze musel dohrávat dvakrát odložený souboj s Teplicemi a teď jako jeden ze čtyř celků odehraje uprostřed týdne semifinálový duel MOL Cupu. V posledních třech soutěžních utkáních naše mužstvo výhru nezapsalo, když remizovalo s Mladou Boleslaví 2:2 a s Baníkem 0:0, na půdě Příbrami prohrálo 1:2.

Slovan si ale i tak pojistil účast v nadstavbové skupině O titul a síly změří se Slavií, Plzní, Baníkem, Jabloncem a Spartou. Do konce sezony mu tedy zbývá odehrát pět (případně šest v případě kvalifikačního zápasu) utkání a v MOL Cupu ještě maximálně dvě střetnutí.

BILANCE SLOVANU S OLOMOUCÍ V MOL CUPU

čtvrtfinále 2009/2010 Olomouc - Liberec 1:0, 2:0 (postup Olomouc)
osmifinále 2008/2009 Olomouc – Liberec 0:2
semifinále 1999/2000 Liberec - Olomouc 2:0
osmifinále 1993/1994 Liberec - Olomouc 0:1

Svěřenci Pavla Hoftycha se podruhé za sebou v poháru představí u soupeře, proti Slovácku přitom musel rozhodovat až napínavý penaltový rozstřel, který skončil postupem Slovanu. Semifinále začne od 17:15, druhá dvojice Sparta - Plzeň začne ve 20:15. V případě postupu by se finále odehrálo za 14 dní U Nisy.

Liberecká cesta pohárem:
2. kolo: Mariánské Lázně - Liberec 2:5
3. kolo: Liberec - Prostějov 3:1
Osmifinále: Liberec - Teplice 2:0
Čtvrtfinále: Slovácko - Liberec 0:0 (2:4 po penaltách)


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. Železářství Letná
Mediální partneři
Rengl eFotbal