FC Slovan Liberec | Připravovali jsme se, ale nezvládli jsme to, smutnil po zápase Pešek
Menu Další Zavřít Zavřít
10.06.2020

Připravovali jsme se, ale nezvládli jsme to, smutnil po zápase Pešek

Ondřej Marko
Příbram/Liberec – V předposledním zápase základní části FORTUNA:LIGY se Slovan střetl venku s Příbramí. Do zápasu musela nastoupit pozměněná sestava, zranění jsou stoper Chaluš, krajní obránci Hybš a Fukala. Dále kvůli kartám po utkání s Boleslaví chyběla stoperská dvojice Karafiát a Kacharaba. Jakub Pešek vstřelil jediný gól Slovanu, což ale nestačilo na dva zásahy Martina Nového.

Jak bys zhodnotil dnešní nevydařený zápas?
Zápas to byl těžký, věděli jsme, co nás tady čeká. Připravovali jsme se, ale nezvládli jsme to. Od začátku na nás vstoupili agresivně, sice jsme s tím počítali, ale nepřizpůsobili jsme se tomu včas. Když měla Příbram šance, tak je trestala. My jsme měli náznaky, které jsme ale nevyužili. Ronďa (pozn. red. Imad Rondić) měl břevno, Balu (pozn. red. Alexandru Baluta) tam měl taky šanci, já jsem pak jednu využil. Bylo to 2:1. Druhý poločas ani nevím, jak mám hodnotit, takovou druhou půli jsem snad ještě nezažil. Bylo těžké se do něčeho dostat, hodně soubojů… Šancí moc nebylo, pro diváka nic moc.

Jak se na týmu projevilo pět změn v sestavě, bylo to na hřišti cítit?
Asi v nějakých ohledech ano. Nebyli jsme ze začátku tolik při sobě, balóny vypadávaly, nedrželi jsme pospolu. Možná ano, možná ne. Nevím, jestli by to bylo jiné.

Jak velkou komplikací je tato porážka v boji o evropské poháry?
Popravdě ani nevím. Neviděl jsem, jak dopadly ostatní výsledky. Nevím, jestli jsme v top šestce nebo ne. Musíme doma zvládnout Ostravu, abychom zakončili základní část co nejlépe.

Jak jsi viděl svůj gól, čekal jsi, že by míč mohl propadnout?
Čekal, chodím tam takto často. Věřím, že útočník vyhraje hlavičku a naštěstí tam míč propadl. Poté už jsem šel sám na gólmana a dal jsem mu to mezi nohy.

Čím si vysvětluješ, že byl náš tým v úvodu tak pasivní?
Příbram hrála doma a nedokázali jsme jim konkurovat v agresivitě. Poté jsme si už také řekli, že do nich budeme chodit, někdy i přes hranu. Protože jsme se jim potřebovali vyrovnat. Rozhodčí jim někdy pomohl, někdy ne. Museli jsme prostě víc jezdit po zadku.

Překvapila vás dneska Příbram svou hrou?
Nepřekvapila. Oni se momentálně herně zvedli. Doufali jsme, že si to více rozdáme fotbalově. Často nakopávali míče na útočníka a sklepávali si to. To bylo nepříjemné, tak dosáhli svých gólů. Čekali jsme to.

Je znát ten náročný program, když se dnes hrálo na těžkém terénu?
Terén dnes opravdu těžký byl. Bylo to mokré a měkké, držela se tam voda. Tím to bylo fyzicky náročnější. Ale pro každý tým jsou podmínky stejné, na ně se vymlouvat nemůžeme.

Nastaly situace, kdy jste se dožadovali odpískání pokutového kopu, jak si je viděl ty?
Já jsem je přesně neviděl, byl jsem daleko. Pan rozhodčí ve sluchátku říkal, že to faul nebyl... Nevím.

Po zápase jsi to sice nevěděl, ale jste už jistě ve skupině o titul, je to pro vás úleva?
Určitě, udržet šestku byl náš cíl, je to paráda. Musíme se porvat o co nejlepší umístění, abychom se dostali do pohárů, což si ve Slovanu všichni přejeme.

Už v neděli vás čeká poslední kolo základní části proti Baníku Ostrava, s čím do zápasu půjdete, a co od soupeře očekáváte?
Vrátí se nám kluci a my se musíme připravit co nejlépe. Věřím, že doma jim nedáme nic zadarmo a nic si neodvezou.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Banua
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rengl