FC Slovan Liberec | Předposlední kolo před nadstavbou je tu, venkovní zápas s Příbramí
Menu Další Zavřít Zavřít
09.06.2020

Předposlední kolo před nadstavbou je tu, venkovní zápas s Příbramí

Ondřej Marko
Liberec – Po remíze s Mladou Boleslaví potřebujeme získat tři body na udržení třetího místa. Ve středu 10. června hrajeme venkovní utkání s posledním celkem tabulky, Příbramí. Jedná se o předposlední kolo základní části FORTUNA:LIGY. Vzájemná bilance opět hovoří jasně pro Slovan, navážeme na ni?

1. FK Příbram

Příbram vyhrála v této ligové sezóně pouze čtyři utkání. Tři z nich během července a srpna minulého roku, poslední na konci května. Příbram nevyhrála na domácí půdě již 291 dní, přibližně devět a půl měsíce. Mezitím si připsala ještě šest remíz, tedy 18 bodů, což vychází na poslední místo v lize. Na své tabulkové rivaly, Opavu a Karvinou, momentálně ztrácí dva a sedm bodů.

Během jarní fáze získali Příbramští celkem pět bodů. Před vynucenou pauzou remizovali doma s Mladou Boleslaví bez branek, stejný výsledek mělo i květnové klání s Ostravou. Tři body si domů přivezli svěřenci trenéra Pavla Horvátha z Olomouce, kdy nečekaně zvítězili po gólech Matěje Polidara a Emmanuela Antwi 2:1.

Příbram patří podobně jako Slovan mezi často faulující mužstva, konkrétně jsou druzí v lize s 498 fauly (Slovan je třetí, 492 faulů). Silnou stránkou našeho soupeře není ofenziva ani defenziva. Se 17 vstřelenými a 49 inkasovanými góly má Příbram nejhorší skóre v lize (-32).

Statistiky mluví poměrně jasně pro Slovan, v posledních 34 zápasech jsme zvítězili 20x, Příbram 5x a remíza nastala 9x. Gólů jsme dali více jak dvakrát tolik, přesněji 56 ku 25. Posledních šest let jsme vyhráli veškerá soutěžní utkání s Příbramí, naposledy nás naši soupeři porazili v listopadu 2014 v ligovém zápase.

FC Slovan Liberec

Naposledy hrál Slovan s Příbramí v listopadu loňského roku na našem stadionu U Nisy. Zápas byl bohatý na góly, bylo jich celkem pět, přičemž tři z toho zásluhou Středočechů. Zápas otevřeli svými zásahy Petar Musa a Tomáš Malinský, dále se dvakrát trefil tehdejší obránce Příbrami Marek Kodr (dnes hraje ve Vyšehradu). Bohužel pro něj byl jeho druhý gól do vlastní branky. Příbram v zápase dala ještě jeden gól, ale zvrátit ho již nedokázala a Slovan vyhrál 3:2

Po minulém kole si stále držíme třetí příčku ve FORTUNA:LIZE. Důležitý bod přinesl duel s Mladou Boleslaví, který skončil nerozhodně 2:2. Po hrubé chybě jsme inkasovali již v druhé minutě. Za Slovan poté skóroval Jan Kuchta, ale po odpískání ruky proměnil soupeř penaltu. Vyrovnání přišlo v 95. minutě vlastním gólem hlavou Aleksei Tataeva. Bohužel nám do konce základní části ligy vypadla typická stoperská dvojice Karafiát a Kacharaba. Karafiát má stopku na dva zápasy kvůli žlutým kartám, Kacharaba na jeden zápas kvůli červené kartě.

Pokud si chceme udržet třetí místo, musíme Příbram porazit, zápas začíná ve středu 10. června od 18:00 na stadionu Na Litavce.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans Pneu Hnídek
Mediální partneři
Hitrádio Contact Liberecká drbna