FC Slovan Liberec | Potvrdí Slovan vzestup v tabulce? V předehrávce kola se utkáme se Slováckem
Menu Další Zavřít Zavřít
03.10.2019

Potvrdí Slovan vzestup v tabulce? V předehrávce kola se utkáme se Slováckem

Šimon Knopp
Liberec – Poslední kolo nabídlo gólovou přestřelku, a nakonec i radost ze tří bodů. Slovan po zajímavém průběhu utkání dokázal v domácím prostředí porazit České Budějovice 4:2. Tentokrát se liberečtí hráči představí již v pátek a jejich soupeřem bude 1. FC Slovácko. Zda uspějí svěřenci trenéra Hoftycha i na Moravě, se ukáže na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti od 18 hodin.

1. FC Slovácko – Skalpy favoritů a poslední vyrovnané zápasy

Slovácko do FORTUNA:LIGY vstoupilo skvělým výsledkem, v úvodním zápase proti Spartě zaskočilo mnohé "bookmakery" a připsalo si na stadionu na Letné výhru 2:0. Poté přišly porážky 0:2 s Budějovicemi a 0:6 s Jabloncem. Následně se Slovácko vrátilo na vítěznou vlnu, přehrálo 1:0 Zlín, zaskočilo Plzeň výsledkem 2:0 a s Příbramí vyhrálo doma 2:0. V posledních zápasech ale přišel útlum, prohra 0:3 s Baníkem, remíza 1:1 s Boleslaví, porážka 0:3 se Slavií a remíza 1:1 s Teplicemi. V minulém kole Slovácko vybojovalo alespoň bod za remízu 2:2 proti Sigmě.

O Slovácku nemůžeme říci, že by kralovalo statistikám, pokud nepočítáme žluté karty (3. v tomto ohledu), přesto jej v tabulce nalezneme o příčku výše než Slovan. S patnácti body drží sedmou pozici, přičemž na pátý Baník ztrácí 3 body. V MOL Cupu si svěřenci trenéra Martina Svědíka vedli podobně jako Slovan a ze třetího kola, po výhře 3:1 nad SK Benešov, postoupili do osmifinále. Momentálně, stejně jako naši hráči, čekají na páteční los, aby se dozvěděli svého dalšího soupeře.

Nejlepšími střelci Slovácka jsou Tomáš Zajíc a Ondřej Šašinka, oba mají po třech trefách. V počtu asistencí vede útočník Zajíc se dvěma, ostatní jeho spoluhráči nasbírali maximálně po jedné. Výraznou osobností je navrátilec Milan Petržela, který stihl posbírat již dva góly, jednu asistenci a navíc vymyslel nejvíc přihrávek do šance (12). Brankářem číslo jedna je Matouš Trmal, jenž vychytal 4 čistá konta.



Slovan Liberec – Vzestup v tabulce a přestřelka s Budějovicemi

Slovan do zápasu s Budějovicemi vstoupil rychlým golem Baluty (7. minuta), který se nejlépe zorientoval po odrazu míče od tyče. Poté ale přišel výpadek a v rozmezí jedné minuty jsme dostali hned dvě branky, trefili se Ledecký a Brandner. V ofenzivním utkání se ještě do poločasu dokázal prosadit po centru Malinského Potočný, který srovnával na 2:2. Druhý poločas již patřil našemu mužstvu, po gólech Musy a Mary (z penalty) se mohl Slovan radovat z výhry 4:2.

Slovan má se Slováckem velmi pozitivní bilanci, protože prohrál jen ve třech případech. Naposledy se hráči z Moravy radovali z výhry v sezóně 2013/2014. Poslední vzájemný zápas ovládl Slovan výsledkem 3:2, zápas rozhodly tři úspěšně proměněné penalty Libora Kozáka. Co se týče venkovních duelů, hráči zpod Ještědu vyhráli v Uherském Hradišti poslední tři vzájemná utkání shodně 1:0.

Modrobílým patří po jedenácti kolech 8. místo a fanoušky mohl potěšit alespoň fakt, že se svěřencům trenéra Hoftycha podařilo předskočit pražskou Spartu. Nejlepším střelcem Slovanu je s 5 brankami Roman Potočný, 3 góly vsítil Petar Musa. Nejvíce asistencí (2) mají Tomáš Malinský společně s Alešem Nešickým. Filip Nguyen vychytal v tomto ročníku zatím jedno čisté konto.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke Naše pekárna
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec eFotbal