FC Slovan Liberec | Poslední zápas před Vánocemi, Slovan vyráží do Ďolíčku na Klokany
Menu Další Zavřít Zavřít
14.12.2018

Poslední zápas před Vánocemi, Slovan vyráží do Ďolíčku na Klokany

Šimon Knopp
Liberec – Slovan zakončí podzimní část sezóny zápasem 19. kola FORTUNA:LIGY proti Bohemians Praha 1905. Po posledních dvou nepříliš povedených zápasech se budou chtít svěřenci Zsolta Hornyáka rozloučit posledním zápasem před přestávkou vítězně. Utkání se hraje od 15h v pražském Ďolíčku, bude tentokrát Slovan úspěšný?

Bohemians Praha 1905

Pražané mají na svém kontě 18 bodů (o 6 méně než Slovan), což je řadí na dvanáctou příčku v tabulce. Vstup Klokanů do ligy nebyl špatný, hned v prvním zápase si poradili se Slováckem, dále například remizovali se Spartou. Ovšem závěr podzimní sezóny se rozhodně nedá považovat za úspěšný, v posledních 7 zápasech se hráči z vítězství neradovali ani jednou. Naposledy prohráli rozdílem dvou branek proti Baníku.

Bohemka nasbírala, podobně jako Slovan, několik těsných vítězství s rozdílem jedné branky. I proto počet vstřelených gólů (18) nepatří k nejlepším lize, přesto je to o jednu branku více než má momentálně Liberec. Ke vstřeleným brankám patří i inkasované, těch mají zelenobílí 27, to znamená, že rozdíl ve skóre je negativní (-9). Svěřenci trenéra Haška patří se Slovanem k nejčastěji remizujícím týmům v lize, celkem šestkrát byli nuceni brát ze zápasu pouze jeden bod.

Výraznou osobností v dresu Bohemky je bahrajnský útočník Abdalláh Júsuf Hilál, který nasbíral nejvíce kanadských bodů (5+3), je také momentálně nejlepším střelcem i nahrávačem týmu. Druhý největší počet branek (3) vsítil Jakub Nečas, v počtu asistencí se o druhé místo dělí Till Schumacher a Martin Dostál (oba po dvou). Do všech zápasů zatím nastoupil pouze Martin Dostál, celkem tři čistá konta Klokanů udržel brankář Roman Valeš.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

Bohemians Praha 1905 FC SLOVAN LIBEREC
33 ZÁPASY 33
7 VÝHRY 18
8 REMÍZY 8
18 PROHRY 7
27 VSTŘELENÉ GÓLY 50
50 INKASOVANÉ GÓLY 27
70 ŽLUTÉ KARTY 64
0 ČERVENÉ KARTY 2
4 PROMĚNĚNÉ PENALTY3

FC SLOVAN LIBEREC

Po dvou prohraných zápasech s Teplicemi a Opavou bude mít Slovan velkou motivaci na Bohemce uspět. Liberec bude znovu postrádat špílmachra týmu, Petra Ševčíka, který má karetní trest, navíc mladý záložník přestupuje v zimní přestávce do Slavie. Podobně na tom je i Roman Potočný, který nasbíral stop za další čtyři žluté karty, dále je ze zdravotních důvodu nejistý start Kerbra, Hybše, Koscelníka a Peška. Poslední zápas s Opavou hráčům příliš nevyšel, již od třetí minuty prohrávali. Přestože Roman Potočný z volného přímého kopu srovnal, Opava v závěru využila přesilovku a odvezla si od Nisy všechny tři body.

Pozici nejlepšího střelce si po posledním zápase upevnil Roman Potočný, na kontě má pět přesných tref. Nejlepším nahrávačem je Petr Ševčík s pěti asistencemi, na druhém místě je se dvěma Potočný. Vytáhlý útočník tedy posbíral zatím nejvíce kanadských bodů (5+2). Filip Nguyen má celkově pět čistých kont z devíti zápasů.

Asistent trenéra, Miroslav Holeňák, si je vědom, že v sobotu nebude Slovan čekat jednoduché utkání. „Jedná se o poslední utkání v tomto roce, a sice proti velmi nevyzpytatelnému soupeři. Podávají v prozatímní sezóně velmi nevyrovnané výkony, ale na domácím stadionu budou chtít určitě vyhrát. Do Prahy jedeme s velkou touhou a odhodláním napravit výsledky z předchozích utkání. Pevně věříme, že utkání zvládneme a potěšíme naše fanoušky.“

Historicky úspěšnějším týmem je Slovan. Z 33 vzájemných duelů vyhrál hned osmnáctkrát. Sedmkrát slavil soupeř a osmkrát zápas nenašel vítěze. Liberečtí vstřelili i více branek (50), což je téměř dvojnásobek gólů Bohemky (27). Slovan naposledy prohrál s Klokany v sezóně 2016/2017.

Nejbláznivější zápas sehrála tato dvě mužstva 2. dubna v roce 1995. Tehdy Slovan na venkovním hřišti zvítězil 4:3, přestože po poločase prohrával 1:2. Zajímavá byla tehdejší návštěvnost, na souboj těchto týmů se přišlo podívat 9 112 fanoušků.

Poslední vzájemný duel se odehrál u Nisy v pátém kole letošního ročníku FORTUNA:LIGY. Slovan dokázal pouze remizovat 1:1. Na branku Reitera v prvním poločase odpověděl konžský útočník Mashike.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Truhlářstv Hajlek Staco
Mediální partneři
Liberecká drbna rtm plus