FC Slovan Liberec | Posila do ofenzivy: Na hostování do Liberce míří Alexandru Baluta!
Menu Další Zavřít Zavřít
05.09.2019

Posila do ofenzivy: Na hostování do Liberce míří Alexandru Baluta!

Tomáš Čarnogurský
Už brzy šestadvacetiletý rumunský ofenzivní záložník či útočník přichází do Slovanu z pražské Slavie na hostování, které může trvat až do června 2020, s možností ukončení po podzimní části sezóny.

Alexandru Baluta přišel do Slavie v létě loňského roku z týmu CS Universitatea Craiova, který v sezoně 2017/2018 dovedl jako kapitán ke třetímu místu v rumunské lize a k vítězství v poháru. Za čtyři sezony odehrál v dresu Craiovy 140 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal 28 branek a 16 asistencí. Byl členem mládežnických reprezentací Rumunska a čtyři starty si připsal i v seniorské.

Během loňské sezóny si ve slávistickém dresu připsal 22 startů a vsítil tři branky. V aktuálním ročníku už od trenéra Trpišovského tolik příležitostí nedostával a nevešel se na soupisku pro Ligu mistrů. Proto teď míří sbírat herní praxi do Liberce.

„Jsme rádi, že se nám po delších jednáních podařilo Alexe získat do Slovanu, přestože o jeho hostování mělo velký zájem i několik dalších klubů. Věříme, že může naší ofenzivě hodně pomoct a že v našem dresu prokáže své fotbalové kvality,“ řekl k Balutově příchodu sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal. Trenér Pavel Hoftych k tomu dodává: „O hráči jsme měli dost informací a stáli jsme o něho. V týdnu jsem s ním i mluvil. Podobný typ fotbalisty nám v kádru zatím chyběl. Měl by nám pomoct s ofenzivní činností, která nás zatím trápila. Jsem rád, že se jeho hostování podařilo dotáhnout. Vedení klubu odvedlo dobrou práci!“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon Vogel
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls